Çikolatalı, kahveli tart pasta tarifi

Keki için;
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un

Süt sosu için;
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı granül kahve

Ganajı için;
200 gr krema (1 paket)
200 gram sütlü ya da bitter çikolata

Yapılışı;
Öncelikle ganajı için kremayı sos tenceresine alıp kaynama noktasına gelene kadar ocakta bekletip içine çikolatayı ekleyip karıştıralım. Ganajı dolaba kaldırıp kekini hazırlayalım. Keki için yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpalım. Süt ve yağı ekleyip kısa süre çırpıp, kuru malzemeleri eleyip ekleyelim ve çırpalım. Tart kalıbımı sıvıyağlayıp harcı dökelim. 180° önceden ısıtılmış alt süt fırında 10 dk kadar kontrollü pişirelim. Pişen kekik kalıptan çıkarıp ilk sıcağı gittikten sonra kahveli sütü her yerine gezdirip ganajı döküp pastayı dolaba kaldırıp mümkünse 1 gece dinlendirelim. Ya da birkaç saat bekleyip servis de edebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Comments (0)
Add Comment