Halıdaki yanık izleri için pratik çözümler!

Kadınlar, kendi bakımları kadar evlerinin bakımı ve güzelliğine de önem verir. Ancak, eviniz için özene bezene seçip aldığınız eşyalar bazen ev kazaları sonucunda zarar görebilir. Ev kazalarından en çok nasibini alan eşyaların başında ise halılar gelir. Çok sık rastlanan bu durum için “halıdaki yanık izleri geçer mi?” sorusuna cevap arayışı ihtiyacını doğurur. Biz de bu yazıyla sizler için “halıdaki yanık izleri nasıl geçer” sorusuna etkili çözümler sunduk…

Halıdan Yanık Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdan Yanık Lekesi Nasıl Çıkar?

Zımpara ile halı yanığı temizleme

Halıdaki yanık lekesi için en etkili çözüm zımparalama yöntemidir. Bunun için ilk olarak zımpara kağıdı ile yanık bölgesi iyice zımparalanır. Zımpara işleminden sonra top top olan siyah uçlar küçük bir makas yardımı ile kesilir. Makasla kesim işleminden sonra aynı bölge kalın dişli tarak ile taranır ve elektrik süpürgesi ile yanık parçaları alınır. Bu yöntemle yanık lekesi neredeyse tamamen giderilebilir.

Hidrojen peroksitle çözüm

Tuhafiye, kozmetik mağazalar, eczaneler ve bazı büyük marketlerde bulunabilen hidrojen peroksit, halıdaki yanık lekeleri için son derece etkilidir. Bu yöntem için 1 çay bardağı kadar hidrojen peroksit ile 2 su bardağı kadar çeşme suyu karıştırılır. Elde edilen karışıma temiz bir sünger batırılır ve sıkmadan yanık lekesinin üzerine konulur. 1-2 dakika bekledikten sonra aynı sünger ile birkaç dakika ovalanır. Ovalama işleminden sonra halıdaki yanık lekesinin hafiflediğini ve hatta tamamen geçtiğini görebilirsiniz.

Tuz ve pamuk ile çözüm

Halıdaki sigara yanığı, ütü yanığı veya diğer yanık lekelerinin giderilmesinde etkili ve en basit yöntemlerden biri de tuz kullanımıdır. Bu yöntem için küçük bir pamuğa tuz döküp yanık bölgeyi bir süre ovarak silin. Özellikle halıdaki yanık sarı leke ve hafif lekeler için bu yöntem gayet etkilidir.

Gliserinle halıdaki yanıklara çözüm

Halılarda oluşan yanıklar için gliserin de etkili maddelerden biridir. Bu yöntem için yanık lekesinin üzeri tamamen kaplanacak şekilde gliserin dökülür. Yaklaşık 15-20 dakika bekledikten sonra temiz bir bez ya da sünger ile leke çıkana kadar ovulur.

Bu basit yöntemlerle siz de en sevdiğiniz halılarınızı kurtarabilir ve uzun yıllar kullanabilirsiniz.

Comments (0)
Add Comment