Haşhaşlı çörek tarifi

Malzemeler

1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
3 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)
5,5 su bardağı un

1 paket haşhaş ezmesi (250 gram)
3,5 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Arzuya göre ceviz

Yoğurma kabına Sıcağa yakın süt ve suyu, sıvıyağ, şeker, yumurta akı, mayayı çırpıcı ile karıştıralım. Unu ekleyip yoğuralım.Toparlamak için 1 kaşık un daha ekleyebilirsiniz.Ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı. Üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım. Haşhaş, şeker ve sıvıyağı karıştırıp hazırlayalım. Hamuru 15 ya da 17 bezelere bölelim. (15 adet olunca daha iyi güzel oluyor.) Bezeleri elimizle ince olacak şekilde açalım. Üzerine haşhaş ezmesini sürüp rulo yapalım. Başından bir parmak bırakıp ortasından keselim. İki ucu karşılıklı dolayıp gül şekli verelim. Fırın tepsisinde 15-20 dakika tepsi de mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürüp 190° önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun..

Comments (0)
Add Comment