Malzemeler:
• 2 adet tavuk bonfile
• 1 tatlı kaşığı kekik
• 1 diş sarımsak (1 çay kaşığı sarımsak tozu kullandım)
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
• 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
• Yarım paketten biraz fazla krema
• Rendelenmiş kaşar peyniri
Makarnası için:
• Yarım paket makarna
• Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
• 2-3 dal fesleğen
• 1 yemek kaşığı tereyağ
• Biraz zeytinyağ
• Tuz
Salatası için:
• Kıvırcık marul
• 1 adet havuç
• Domates
• Tuz, limon suyu, zeytinyağ
Yapılışı
Öncelikle tavukları küp küp kesip büyük bir kaseye alalım. Üzerine baharatları, sarımsağı zeytinyağını koyup karıştıralım.
Kızdırılmış tavaya tavukları koyup pişirelim.
Ayrı bir tencerede bol su kaynatıp içine tuz, zerdeçal koyup makarnayı ekleyip paketteki dakika kadar pişirelim.
Tavuklara makarna suyundan az ekleyip pişirmeye devam edelim.
Tavuğa kremasını, kaşar peynirini ilave edip hafif kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatalım. Makarnayı süzüp içine, tereyağı ve fesleğeni koyup karıştıralım.
Salatayı da minik minik doğrayıp soslayalım.
Servis tabağına tavuk, makarna, salata olacak şekilde yerleştirip servis edelim. Afiyet olsun..