Mercimek köftesi tarifi

MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
3 su bardağı soğuk su
1 buçuk su bardağı kısırlık bulgur
2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 adet büyük boy kuru soğan
yarım su bardağı kadar zeytinyağ
yarım demet maydonoz
1 demet taze soğan
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon ( eklerken çekmeyi unutmuşum )
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞ AŞAMASI
Kırmızı mercimeği soğuk suda 2-3 dakika bekletip 3 kez yıkayalım süzelim uygun bir tencereye alalım tam 3 su bardağı soğuk su ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirelim mercimekler patlayıp püre haline geldiğinde altını kapatıp 1 tatlı kaşığı tuz 1 buçuk su bardağı kısırlık bulguru ekleyelim karıştıralım kapağının kapatıp 20 dakika şişmesini bekleyelim o sırada yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım kuru soğanımızı minik minik doğrayıp zeytinyağ ile kavuralım salçamızı ve kırmızı pulbibermizi ekleyip kavurmaya devam edelim şişen bulgur ve mercimeğimizi geniş bir kaba alıp salçalı soğanımızı ekleyelim 3-4 dakika yoğuralım ardından yeşilliklerimizi ekleyip 3-4 dakika daha yoğuralım sıkma işlemine geçmeden önce bi 20 dakika dinlendirelim ardından şekillendirelim ara sıra elimizi zeytinyağ ile yağlayalım şekilleri daha düzgün oluyor.

Deneyecek olanlara afiyet olsun ❤️

Comments (0)
Add Comment