Profiterol Tarifi

Hamuru için;
1 su bardağı su
100 gr tereyağı
1 su bardağı un
1 çay kaşığı şeker
Yarım çay kaşığı tuz
3 tane yumurta
Su ve yağı tencereye koyup ocakta kaynatın. Un şeker ve tuzu ekleyip sürekli karıştırarak bir kaç dk pişirin. Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ekleyip blenderdan geçirin. Hamuru sıkma torbasına alıp pişirme kağıdı serili iki tepsiye aralıklı sıkarak paylaştırın. Parmağınızı suyla ıslatıp hamurların tepelerini düzeltin. 180 derecede ısınmış fanlı fırında fırının kapağını hiç açmadan ortalama 45-50 dk pişirin.

Çikolata sos için;
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı nişasta
1 lt süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
150 gr bitter çikolata
Kuru malzemeleri tencerede karıştırın ve süt ekleyerek ocağa alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya, tereyağı ve çikolata ekleyip karıştırarak soğutun.

Kreması
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 dolu yemek kaşığı un
3 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
3 yumurta sarısı
Bir tutam tuz
1 paket vanilya
1 poşet toz krem şanti

Yapılışı

Tencereye öncelikle kuru malzemeleri koyarak karıştıralım. Ardından süt ve yumurta sarılarını da ekleyip karıştıralım ve ocağa alalım. Karıştırmayı hiç bırakmadan kaynama noktasına gelene kadar devam edelim. Kaynamaya başladıktan sonra daha seri karıştırarak bir 30 saniye kadar daha ocakta tutalım ve sonrasında ocaktan alalım. İçine vanilya ekleyip karıştıralım. Bu sırada tencerede daha yavaş soğuyacağından pişirdiğimiz kremayı bir borcam veya benzeri geniş bir kaba alalım. Ara ara karıştırarak oda sıcaklığına gelene kadar soğutalım. Sonra üzerine değecek şekilde streç film koyup buzdolabına koyalım. Buzdolabında bir gece veya en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra çırpma kabına veya mutfak şefine alıp toz krem şantiyi de ekleyip ortalama 5 dakika çırpalım.

Comments (0)
Add Comment