Malzemeler
•1 su bardağı şehriye
•5-6 adet közlenmiş kırmızı biber
•300 gram kemiksiz tavuk eti
•yarım su bardağı mısır
•bir tutam maydanoz
•bir tutam dereotu 🌿
•5-6 adet salatalık turşusu
•3 adet havuç 🥕
Şehriyeyi ve tavuğu ayrı ayrı haşlayalım. Havuçları rendeleyip, soteleyelim. Tavuk haşlanınca ben mikserden geçirdim daha pratik oldu isterseniz elinizle didikleyin. Haşlanan şehriyeyi süzüp soğumaya bıraktım. Diğer malzemeleri de doğrayıp, en son hepsini bir karıştırma kabında buluşturalım.
Sosu; 1 limon suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağ, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, tuz 🧂
Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun