Yaban mersinli cheescake tarifi

Taban
●1,5 paket burçak bisküvi ●2 yemek kaşığı fındık ●100 gram erimis tereyağı
👉Bisküviyi rondodan geçirin findik ve tereyağıyla iyice karıştırıp tabanına yağlı kağıt serilmiş, dış tarafı komple folyoyla kaplanmış 22 cm’lik kelepçeli kalıba bastırarak yayın. Krema hazır olana kadar dondurucuya atın

Krema
●400 gram labne
● 200 ml. krema
● 1 su bardağı toz şeker
● 2 yemek kaşığı nişasta (Mısır )
● 2 yumurta
●1 su bardağı yaban mersini

👉Labneyi süzüp şekerle birlikte karıştırın. Mikser kullanmayin. Şeker labnenin içinde erisin
●Sırasıyla krema, tek tek yumurta, nişasta ekleyerek yavaş yavaş karıştırın. Robottan geçirdiğiniz yabanmersini ekleyin.
●Dondurucudan aldığınız tabanının uzerine kremayı dökün ve birkac defa tezgaha vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. ●170 derece çok az ısınmış fansiz fırının alt rafına bir tepsi içinde su koyun. Orta kısıma cheesecake koyup 40-45 dk pisirin. Kalıbı hafif salladığınızda kenarları sabit, ortası hafif sallanıyorsa olmuş demektir. Isıyı kesin, kapağı yarım aralık tutup, cheesecake i soğumaya bırakın

yaban mersinli Sos
●2 su bardagı
Yaban mersini ●1 su bardağına yakın seker ●2 tatli kasigi nisasta (2-3 yemek kaşığı su) ●Biraz Lime ( yeşil limon) suyu ve kabuğu rendesi
👉Sosun hazırlanışı
Yabanmersini ve şeker kaynamaya başladıktan sonra sulandırdığınız nişastayı ekleyin ardından limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip 1- 2 dakika ocakta tutup ocaktan alın.

SON AŞAMA 
●Fırında soğumaya bıraktığınız cheesecake in üzerine soğuyan sosu dökün. 6-8 saat servis yapabilirsiniz.

Comments (0)
Add Comment