Sufle Tarifi
“İçi akışkan, dışı kabarık enfes çikolatalı sufle tarifi! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu özel tatlıyla misafirlerinizi büyüleyin. Adım adım anlatım ve püf noktalarıyla lezzet garantili!”
( 2 Kişilik )
•1 yumurta
•2 yemek kaşığı şeker
•50 gram tereyağ
•80 gram çikolata( sütlü ve bitter karışık kullandım)
•2 yemek kaşığı un
•1 çimdik tuz
Yumurta ve şekeri çırpalım. Beyaz, köpük köpük olunca çırpma işlemi yeterli oluyor.
Kısık ateşte tereyağını eritelim. Tereyağı erimeye başlayınca çikolatayı da ilave edelim. Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım. Hızlı bir şekilde eriyecektir, eriyince ocaktan alalım.
Yumurta ve şekerin üzerine eriyen çikolata ve diğer malzemeleri de ekleyerek tekrar çırpalım.
Tereyağı ile yağladığımız güveçlere bu karışımı eşit olarak dökelim.
200 derece önceden ısıtılmış fırında tam 10 dk pişirdiğimde kıvamı bu şekilde oldu.
Fırının önceden iyi ısıtmazsanız pişirme süreniz uzayacaktır, kontrollü olarak pişirmenizi tavsiye ederim.