Çıtır tavuk tarifi
Dışı çıtır, içi yumuşacık enfes çıtır tavuk tarifi! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tarifle restoran lezzetinde tavuklar yapın. Pratik, lezzetli ve tam ölçülü tarif sizi bekliyor!
MALZEMELER:
• Yarım kilo tavuk göğsü
• 1 su bardağı un
• 1/2 su bardağı mısır nişastası
• 1/3 su bardağı su
• 2 yumurta •
1 tatlı kaşığı tuz • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
TARİFİ:
Bir kaba un, nişasta, tuz, toz biber, karabiber, yumurta ve suyu alıp karıştırın. Ardından tavuklara tuz, karabiber, toz biber ekleyip tavuğa yedirin. Tavukları sosa ekleyip yarım saat buzdolabında marine edin. Marine olan tavukları una (un + buğday nişastası karışımın bulayıp kızgın yağda pişirin. Afiyet olsun…