Fırında Patatesli Patlıcanlı Köfte Tarifi
Fırında patatesli patlıcanlı köfte tarifi ile sofranıza lezzet şöleni katın! Köfte, patates ve patlıcanın enfes uyumu, fırında pişerek hafif ama doyurucu bir yemek sunuyor. Kolay yapımı ve nefis tadıyla akşam yemeğinizin yıldızı olacak.
Köfte için:
500 g dana kıyma
1 adet yumurta
1 dolu tatlı kaşığı biber salçası
1 tutam ince doğranmış maydonoz
1 adet soğan (ince rendelenmiş)
1–2 diş sarımsak (ince rendelenmiş)
4 yemek kaşığı galeta unu
1/2 tatlı kaşığı tatlı toz biber
½ tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik veya kuru fesleğen
Sebzeler için:
4–5 orta boy patates
2 adet orta boy patlıcan
50 ml zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı pul biber, karabiber, kekik, tuz, kırmızı toz biber
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
300 ml sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ayrıca:
Domates dilimleri & Yeşil biber
Hazırlanışı:
Tüm köfte malzemelerini derin bir kapta yoğurun. Üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin. Ardından şekil verip az yağda, önlü arkalı sadece renk değişene kadar kızartın (tam pişirmeye gerek yok).
Patates ve patlıcanları soyup halka halka doğrayın. Geniş bir kaba alın, üzerine baharatları ve zeytinyağını ekleyip güzelce harmanlayın. 200 derece fanlı fırında yaklaşık 30 dakika kontrollü şekilde ön pişirme yapın.
Ön pişen sebzelerin üzerine köfteleri yerleştirin. Aralarına domates ve biber dilimleri ekleyin. Sos malzemelerini karıştırıp üzerine gezdirin. Bu kez 200 derece fansız fırında yaklaşık 30 dakika daha pişirin.