Mutlu Kadınların Haber Merkezi

Harika lezzeti ile vişneli helva tarifi

Damakta bıraktığı eşsiz lezzetiyle unutulmaz tatlardan birisi olan helva neredeyse herkesin severek tükettiği tatlıların başında gelmektedir. Bu yazımızda sizlere daha önce alışık olduğunuz helvanın farklı bir versiyonu olan vişneli helva tarifi vereceğiz. Vişnenin mayhoş aromasıyla harika bir lezzete bürünen bu tarifi kesinlikle denemenizi tavsiye ederiz.

Vişneli Helva Malzemeleri

  • 3 Su Bardağı Un
  • Yarım Litre Süt
  • 1 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 250 gr Tereyağı
  • 500 gr Vişne

Vişneli Helvanın Yapılışı

Vişneleri güzelce yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Daha sonra derin bir tencerenin içerisine tereyağını koyun. Tereyağı erimeye tamamen eridikten sonra unu yavaşça ekleyin ve bir taraftan da sürekli karıştırın. Unun tamamını tencereye ekledikten sonra rengi koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun. Unun rengi koyulaştıktan sonra üzerine vişneleri ilave edin. Unu vişnelerle birlikte yaklaşık 10 dakika daha kavurun.

Kavurma işleminin ardından şekeri de ekleyin ve tüm malzemeyi hızlı bir şekilde karıştırın. Son olarak tencereye su ve sütü de ilave ederek tüm malzeme özdeşleşinceye karıştırın. Karıştırma işleminin ardından ocağı kısık ateşe alın ve tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika boyunca bekleyin. Süre dolduktan sonra ocağın altını kapatın ve tencereyi uygun bir yere alın. Tencerenin üzerine temiz bir tülbent ya da bez örttükten sonra kapağını kapatın ve 15 dakika boyunca dinlenmeye bırakın. Vişneli helvayı isteğe bağlı olarak dondurma ya da hindistanceviziyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Harika lezzeti ile vişneli helva tarifi
loading...