Hindistan cevizi dolgulu kurabiye tarifi
Hindistancevizi dolgulu kurabiye tarifi ile hem görsel hem de lezzet açısından enfes bir atıştırmalık hazırlayın! Yumuşacık kurabiyelerin içine yerleştirilen hindistancevizi dolgusu, her ısırıkta mükemmel bir tat dengesi yaratır. Pratik yapımı ve etkileyici sunumuyla çay saatlerinizin, özel kutlamalarınızın veya misafirliklerin vazgeçilmezi olacak. Hindistancevizinin tatlı ve hafif aroması, bu kurabiyeye eşsiz bir lezzet katıyor.
Malzemeler
125 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tam yumurta
2 kaşık kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
2 – 2,5 su bardağı un (kontrollü ekliyoruz)
İç Malzemesi için
2 su bardağı dolusu Hindistan cevizi
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta akı
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu ocağa koyup kaynatıyoruz. Kaynayıp Şeker eridikten sonra ocağı hemen kapatıp soğuması için kenara kaldırıyoruz.
Karıştırma kabına un hariç diğer malzemeleri koyup elinizle yoğuruyoruz. Daha sonra unu koyup yoğurmaya devam ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde bezeleri hazırlayıp tabağa alıyoruz.
Ayrı büyük bir kasede yumurta akını şeker ile mikserde çırpıyoruz. Hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz. Eşit şekilde yuvarlak toplar yapıp tabağa alıyoruz.
Hamuru elimizle biraz açıp içine Hindistancevizi topunu koyup yuvarlayıp fırın tepsisine diziyoruz.
190° önceden ısıtılmış alt üst fanlı fırında 10-12 dakika kontrollü pişiyoruz.
Kurabiyelerin ilk sıcaklığı gittikten sonra şerbete teker teker ekleyip tersini çevirip şerbetlendirip tabağa alıyoruz. Biraz dinlendirip servis ediyoruz.. 1 gün beklediğinde daha da güzel oluyor Afiyet olsun🍃