İçli köfte tarifi
“İçli köfte nasıl yapılır? İnce bulgurlu dış harcı ve kıymalı nefis içiyle geleneksel içli köfte tarifini adım adım öğrenin. Haşlama ve kızartma seçenekleriyle!”
MALZEMELER
- 600 gram az yağlı kıyma
- 3 adet büyük boy soğan
- 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- bir kase ceviz
- bir tutam maydonoz
- kızartmak için bol sıvı yağ ve küçük derin bir tencere
- 2 buçuk su bardağı çiğköftelik ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞ AŞAMASI
- Soğanlarımızı doğrayıp sıvı yağ ile kavuralım. kıymamızı ekleyelim eze eze kavuralım.
- salçamızı ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım. Baharat ve ince ince doğradığımız ceviz, maydonozu ekleyip 1-2 tur kavuralım altını kapatıp içine 2 yemek kaşığı tereyağ ekleyip karıştıralım
- içindeki yağ donsun 4-5 saat bekletelim köfte büyüklüğünde şekillendirelim şeklini silindir gibi yapalım tepsinin üzerine poşet örtelim şekillendirdiğimiz iç harcımızı ekleyelim ve dondurucuya atalım 1 gün beklesin✔️çiğ köftelik ince bulgur,irmik ve tuzu uygun bir tepsiye alalım karıştıralım üzerine 3 su bardağı kaynar su ekleyelim üzerini kapatalım 30 dakika şişsinler üzerine baharatlarını, salçayı ve yumurtayı ekleyip 20 dakika kadar yoğuralım
- unumuzu 3-4 aşamada yoğururken azar azar ekleyelim kıvamı macun gibi olduktan sonra hazır demektir
- cevizden bi tık büyük parçalar koparıp yuvarlayalım avucumuzun içine çok az sıvı yağ alalım yuvarladığımız hamuru avucumuzun ortasına koyalım diğer elimizlede bastıralım
- avucumuzun büyüklüğüne ulaşacak şekilde inceltelim donmuş harcımızı ortasına koyalım iki yandan kapatalım iki elimizle bastıra bastıra döndürelim döndürdükçe şeklini alacaktır fazlalıklar ucuna doğru geliyor ucunu koparalım uç kısmını iyice sivrileştirmek için avucumuzun içinde iyice uç kısmına doğru bastıralım
- küçük ve derin bir tencerenin içine bolca sıvıyağ alalım tencerenin en az yarısına kadar yağ iyice kızdıktan sonra içli köftelerimizi yavaşça ekleyelim 2-3 dakika içinde kızarıyor