Mutlu Kadınların Haber Merkezi

İrmikli damla tatlısı tarifi

İçerisinde irmik ve şerbet bulunduran bir tatlı olan lezzetli irmik tatlısı mükemmel tadı ile şekerpareyi andırmaktadır. Misafirlerinize, sevdikleriniz ile kolay bir şekilde evde hazırlayabilirsiniz.

İrmikli Damla Tatlısı Malzemeleri

  • Yumurta (2 adet, bir tanesinin sarısı üzeri için kullanılacak)
  • İrmik (1 çay bardağı)
  • Pudra Şekeri (1 çay bardağı)
  • Sıvı Yağ (1 çay bardağı)
  • Yoğurt (1 çay bardağı)
  • Tereyağı veya Eritilmiş Margarin (150 gram)
  • Vanilya (1 paket)
  • Kabartma Tozu (1 paket)
  • Karbonat (1 tutam)
  • Sirke (1 tatlı kaşığı)
  • Un (4,5 su bardağı)

İçi için;

  • Ceviz İçi (1 kase, çekilmiş şekilde)

Şerbeti için;

  • Şeker (3 su bardağı)
  • Su (3,5 su bardağı)
  • Limon Suyu (3-4 damla miktarınca)

İrmikli Damla Tatlısı Yapılışı

İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakacağız. Bunun için, şeker ve suyu bir tencere içerisine koyup, orta ateş altında kaynatıyoruz.

Şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra, birkaç damla limon suyunu sıkıp, 3 dakika daha kaynatıp ocağın altından alıyoruz.

Pudra şekerini, irmiği, yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve eritilmiş olan margarin veya tereyağını, vanilya, ve sirke ile birlikte derin bir kap içine koyup çırpmaya başlıyoruz.

1 su bardağı un ile 1 paket kabartma tozunu karışıma ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Geri kalan unu, azar azar, topaklanma yapmayacak şekilde ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.

Hamurumuz hazır hale geldikten sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı hale getirip, içerisine çekilmiş ceviz parçalarından koyup rulo haline getiriyoruz.

Rulonun iki ucunu esnetip birleştirip yağ sürmüş olduğumuz tepsiye dizmeye başlıyoruz.

Ayırdığımız yumurta sarısını, tepsideki hamurların üzerine sürüp, fındık koyuyoruz.

Fırını 180 derece sıcaklığa ısıtıp, güzel bir şekilde kızarana kadar pişiriyoruz. (süre fırının türüne ve markasına göre değişeceğinden kesin bir süre veremiyoruz. Kontrol altında pişirmenizi öneriyoruz.)

Pişen tatlıyı fırından çıkarıp, 2 dakika kadar beklettikten sonra şerbeti üzerine eşit oranlarda döküyoruz.

Tatlının şerbeti içine iyice çekmesi için, üzerine bir tepsi ile kapatarak kenara bırakıyoruz.

Şerbeti içine tamamen aldıktan sonra irmikli damla tatlısını afiyetle servis edebilirsiniz.

İrmikli damla tatlısı tarifi
loading...