Mini cheescake tarifi
Hem pratik hem göz alıcı! Yaban mersinli mini cheesecake tarifiyle porsiyonluk tatlı keyfini keşfedin. Fırınsız, kolay ve lezzet dolu bu tarif özel günler ve çay saatleri için mükemmel!
Tabanı için;
80 gr burçak bisküvi
2.5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Rondodan geçen bisküvileri eritilmiş tereyağıyla karıştırıp kaplara alın ve buzdolabında soğutun.
Kreması İçin;
Yarım pk %35 yağlı krema
1 yemek kaşığı labne
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Kremayı yüksek devirde kıvam alana dek çırpın, pudra şekeri ve labneyi de ekleyip çırptıktan sonra bisküvili harcın orta katmanına yayın.
Sosu İçin;
1 su bardağı donuk yaban mersini
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta ( yarım çay bardağı suyla açılacak )
Tüm malzemeleri 7-8 dakika kısık ateşte kıvamlanana dek pişirip soğutun.
Cheesecakelerin en üstüne paylaştırın.
2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra hazır.