Mutlu Kadınların Haber Merkezi

Yoğurtlu meyveli anne dondurması tarifi

Dondurma özellikle yaz aylarında sıcaklardan bunaldığımızda içimizi serinleten en önemli silahlarımızdan birisi. Dışarıdan alınan hazır dondurmaların içinde bulunan glikoz ve koruyucu maddeler nedeniyle birçok kişi artık dondurmasını evinde yapmayı tercih ediyor. Bunun için en uygun malzemelerden birisi de yoğurttur. Siz de dondurmanızı evde yapmak isterseniz pratik tarifimize mutlaka göz atmalısınız. İşte nefis ev yapımı yoğurtlu  meyveli anne dondurması tarifi…

Gerekli Malzemeler:

  • Bir su bardağı katı yoğurt
  • Bir su bardağı çilek ya da iki adet muz (karışık da olabilir-hangi meyveyi eklemek isterseniz)
  • 3 dolu çorba kaşığı organik bal
  • Arzuya göre doğranmış hurma ya da kuru incir parçacıkları

Yapılışı:

Mutfak robotunun içine (yoksa blender ile çırpmak üzere uygun bir kabın içine) yoğurt ve diğer malzemeler konur. Güzelce çırpılıp ezilir. Karışım dondurulmaya uygun kaba ya da direkt şekilli dondurma kalıplarına dökülerek birkaç saat dondurulması sağlanır. Yoğurtlu meyveli anne dondurmanız servis edilmeye hazır.

Püf Noktalar:

Rafine şeker tüketmeyenler için bal dedik ancak dileyen bal yerine pudra şekeriyle de tatlandırabilir. Hatta damak zevkinize göre sadece meyvenin tatlandırmasıyla bile yetinebilirsiniz. Sadece muzlu, sadece çilekli ya da limonlu isterseniz yoğurtla ayrı ayrı karıştırıp renk renk dondurma elde edebilirsiniz. Yoğurdun sulu olmamasına dikkat etmenizi öneriyoruz. Eğer suluysa karışıma birkaç ev bisküvisi kırarak kıvamı koruyabilirsiniz.

loading...