Epidural normal doğum mu, yoksa sezaryen doğum mu?

Epidural normal doğum mu, yoksa sezaryen doğum mu? sorusu, hamilelik boyunca kadınların cevabını en çok merak ettikleri sorulardan birisidir. Normal doğum yapmaktan korkanlar için epidural mucizesi artık kadın hastalıkları ve doğum branşı içinde yer almaktadır. Bu alternatif ile normal doğumdan korkup sezaryen doğum yapmak isteyen pek çok kadın normal doğum ile çocuğunu dünyaya getirmektedir.

Epidural Doğum Ne Demektir?

Tıp literatüründe uzun yıllardan beri bulunmuş olsa da halk arasında daha yeni ortaya çıkan Epidural mucizesi nedir? Epidural doğum lokal anestezi gibi ekti gösterir. Bel bölgesine takılan bir kateter yardımıyla anestezi verilerek, belirlenen bölgenin acıyı hissetmemesi sağlanır. Bu şekilde normal doğumun acı veren bölümü büyük ölçüde giderilmiş olmaktadır. Baskı, basınç gibi etkileri hisseden anne, bu sırada meydana gelen acıyı duymaz. Bu da normal doğumun en çok düşündüren kısmının giderilmesini ve normal doğum yapmanın daha kolay gerçekleşmesini sağlar.

Epidural Doğum İle Sezaryen Doğum Arasındaki Fark Nedir?

Sezaryen doğum ile epidural normal doğum tamamen birbirinden farklıdır. Sezaryen doğum küçük bir kesi açılarak bebeğin doktor tarafından alınması işlemidir. Lokal ya da genel anestezi ile yapılabilen sezaryen doğum sırasında anne anestezi etkisi ile hiçbir ağrı ve acı hissetmez. Epidural doğum ise aslında normal doğumdur. Normal doğumun acısını en aza indirmek ya da tamamen ortadan kaldırmak için epidural yöntemi uygulanmaktadır.

Epidural Doğumun Avantajları Nelerdir?

Epidural Normal Doğum Mu, Yoksa Sezaryen Doğum Mu

Epidural doğumun avantajları nelerdir?

Epidural doğum hakkında öncelikli olarak bilinmesi gereken normal bir doğum olduğudur. Anne yine kendi gayretleri ve doktorun yardımıyla bebeğini dünyaya getirecektir. Sezaryen doğumdaki gibi doğum sırasında acı hissedilmez ancak, sezaryen doğumun sonrasında yaşanan gaz, kesi acısı gibi problemler yaşanmaz. Yani yeni bir doğum şekli değil doğum acısını azaltma yöntemidir. Her vücutta ayni etkiyi göstermeyeceği, bazı kişilerde acı tamamıyla hissedilmezken bazı kişilerde yeterince azaltmayabilir. Kilo problemi olan hamilelerde de etki gösterme mekanizması biraz düşük olabilir. Kısacası normal doğumdan korkan ve bunun için sezaryene yönelenler için çok güzel bir alternatiftir.

Doğum
Comments (0)
Add Comment