Hangi odaya hangi renk boya kullanılmalı? Dekorasyon önerisi

Hayatımızın her anında yer alan bu renkler üzerine laboratuvar ortamında çeşitli deneyler ve incelemeler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Mevcut olan son verilere göre renklerin farklı dalga boylarına sahip enerji ışınları oldukları tespit edilmiştir. Tüm bu enerji dalgaları ise gerek biz insanlar gerekse diğer canlılar üzerinde farklı etkiler barındırır.

Ruh sağlığı ve psikolojik açıdan sahip oldukları etkiler bakımından dolayı renkler, ev dekorasyonunda kilit noktalardan birisidir. Uygun olmayan renklerin ve kötü bir boyama işleminin uygulanmış olduğu bir eve istediğimiz dekorasyonu yapalım fakat yine de o evde kalacak kişi psikolojik yönden ağırlıklı olarak olumsuz etkilenecektir. Örnek vermek gerekirse tamamen siyah renge boyanmış bir ev düşünelim, içinizde bir karamsarlık duygusu oluşuyor değil mi? Tabi ki siyah rengin barındırdığı olumlu yönler de mevcut ama her gün o rengin etkilerine maruz kalınması kişide yoğun oranda olumsuz etki yaratır. Şimdi siz değerli okuyucularımız için hazırladığımız oturma odası, mutfak ve salon için renk önerileri içeren yazımıza geçelim.

Salon ve Oturma Odası İçin Renkler

Göze hitap eden sıcak ve canlı ortam oluşturulması gerekiyor. Bu durumdan dolayı Sarı-Turuncu renkleri tercih edilmelidir. Sarı renk uyarıcı bir yapıya sahiptir ve mekândaki kişinin enerjik bir hale gelmesini sağlar. Turuncu renk ise odaya canlılık ve neşe yayar. İki renk bir arada kullandığı takdirde ise çok daha uygun ve etkili olur diyebiliriz.

Oda rengini belirledikten sonra odaya yerleştireceğiniz eşyaların renklerine de önem verilmelidir. Sarı ve turuncu renklerle boyanmış bir odaya zıt renkler içeren eşyalar yerleştirerek göze hitap eden bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Salon ne renk olmalı sorusuna farklı önerilerde de bulunuluyor fakat mümkün olduğunca olumlu etkiler var eden ve bununla beraber göze hitap eden bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız bu önerilerimizi göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Mutfak İçin Renk Önerileri

Mutfak ve Yemek odası için doğal renkler kullanılması her zaman daha uygun olur. Bu duruma bağlı olarak size turuncu rengi önerebiliriz. Zira turuncu iştah açıcı etkiye sahip bir renktir. Restoran ve benzeri işletmelerde genellikle turuncu renk kullanılmasının sebebi bu etkinin göz önünde bulundurulmasıdır diyebiliriz. Sizde turuncu rengini beyaz ve kırmızı gibi farklı doğal renkler ile birleştirerek iştah açıcı güzel bir atmosfer oluşturabilirsiniz.

Mutfakta kullanacağınız dolapların ve benzeri eşyaların renklerini de sebze ve meyve renklerini andıran sıcak renklerden seçebilirsiniz, turuncu renk ile güzel bir uyum oluşturur diyebiliriz.

Yatak Odası İçin Renk Önerileri

Yatak odası ne renk olmalı sorusunun birden çok cevabı bulunuyor ama çoğunluğu sadece göze hitap eden öneriler içeriyor. Önemli olan etken sizin uyku düzeniniz. Kaliteli ve rahat bir uyku düzenine sahip olmak istiyorsanız odanızda huzur verici renkler kullanmanız lazım.

Kırmızıya yakın hoş renkler ve mavi ile sarının birleşimi renkler yatak odanız için en uygun renklerdir. Evinizin bulunduğu yer soğuk bir yer ise sıcak renklerin kullanımını ön planda tutmalısınız, eğer ki sıcak bir yerse soğuk renkler uygulayabilirsiniz.

Comments (0)
Add Comment