Kız ve annesinin giyim tarzı aynı olmalı mı?

Anneler, kızlarıyla aynı görünümü yakalamak ve şirin bir görüntü birliği elde etmek için bazı günler tüm kıyafetlerini ve aksesuarlarını aynı olacak şekilde kullanırlar. Bu durum bazı modacıların hoşuna giderken, bazı modacılar tarafından da hiç uygun bir durum olarak görülmüyor.

Genel Görüş Aynı Giyimin Yakıştığı Yönünde

Aslı Barış tarafından bu soruyla ilgili yapılan yorum, bu tarz bir giyimin çok daha şık ve cici bir görünüm verdiği yönünde. Kız çocuklarının makyaj yapması veya kendilerine yakışmayacak kıyafetleri tercih etmesi yerine, annelerinin küçüklük versiyonları gibi görünmeleri son derece güzel karşılanıyor.

Başak Dizer Tatlıtuğ ise tam tersi bir görüşe sahip olan kişiler arasında yer alıyor. Annelerin kendilerine yakıştığını düşündükleri bir kıyafeti direkt olarak çocuğa da giydirmeye çalışması, çocuğun kendini mutlu hissetmemesine ve olduğundan çok daha büyük göstermesine yol açabiliyor.

Aynı Soru Modacılara Da Soruldu

Özellikle bir kız çocuğunun daha çok küçükken annesini taklit etmeye başlamasının zararlı olabileceğini, kısa süre içerisinde makyaj yapmaya başlayarak yaşına uymayan tarza sahip olabileceğini savunuyor. Tatlıtuğ tarafından ortaya konulan bu görüş genellikle pek çok anne tarafından da söylenirken, çocuğun mutlu olması ve güzel bir ikili yakalanabilmesi için aynı kıyafetlerin giyilmesini savunan kişi sayısı çok daha fazla.

Ceylan Atınç tarafından yapılan yorumda ise, sadece ikizlerin aynı giydirilmesinden değil, aynı zamanda çocuk ve annenin aynı kıyafetleri giyerek bir görünüm tekliği yakalama çabasının da hoş bulunmadığından söz ediliyor. Anneler ve kızları tarafından seçilecek kıyafetler ise, ikisinin de yaşına eş zamanlı olarak uygun bir yapıya sahip olamayacağı için özellikle çok abartılı kıyafetler dışındaki her giysinin tercih edilebileceği vurgulanıyor.

Comments (0)
Add Comment