Sadece 2 dakikada koltuk altı tüylerinden basit yöntem ile kurtulun!

Cildimizin durumu genel sağlığımız için çok önemlidir. Cilt, vücuttaki en büyük organdır ve üzerine uygulayabileceğimiz her şey sağlığınızı olumlu ya da olumsuz yönde etkileyebilir. Koltuk altı hijyeni, aşırı terleme ve vücut kokusu gibi hoş olmayan problemlerden kaçınmak istiyorsanız da çok önemlidir.

Hoş olmayan koku sorunu koltuk altlarınızı tıraş ederek kolayca çözülebilir, ancak koltuk altı tüyleri çok hızlı büyüdüğü için onları sık sık almak can acıtıcı olabilir. Neyse ki sizin için, ağrısız olarak uygulayabileceğiniz ve içerisinde temel besin açısından zengin doğal besinleri barındıran yöntemlerle koltuk altı tüylerini yok etmenin birkaç yöntemini göstereceğiz.

Balmumu İle Koltuk Altı Temizliği

Balmumu İle Koltuk Altı Temizliği

Asya’da kadınlar koltuk altı tüy temizliği için geleneksel olarak balmumunu kullanırlar. Yöntem çok basittir ve yüzyıllar boyunca bu şekilde kullanılmıştır.

Gerekli malzemeler;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1/4 bardak limon suyu
  • 1/4 su bardağı su
  • 1/4 bardak bal

Nasıl hazırlanır?

Bir kase suyu ateşe koyun ve bir süre kaynatın. Kaynamaya başladığında, diğer malzemeleri içerisine ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımın düşük ateşte yarım saat kaynatmasına izin verin. Çözelti kahverengiye döndüğünde ve kıvamı kalınlaştığında, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Nasıl Kullanılır?

Koltuk altlarınızı su ile iyice yıkadıktan sonra temiz bir havluyla kurulayın. Bu uygulama cildinizdeki terin giderilmesine yardımcı olacaktır.

Koltuk altlarınızla bebek pudrası ile pudralayın. Pudra, koltuk altı bölgenizden ekstra yağı çıkmasına yardımcı olacaktır.

Şimdi, düz bir kaşık alın ve bu karışımı koltuk altlarınıza eşit olarak iyice yayın. İnce bir tabaka uyguladığınızdan emin olun, çünkü kalın bir tabaka işlemi dağınık hale getirebilir. Karışımın cildinizde bir süre sertleşmesine izin verin.

Kuruduktan sonra cildi sıkın ve diğer elinizi kullanarak şekerli çözeltiyi soymaya çalışın. Çekerken gerçekten hızlı olmalısınız. Balmumunun kalan kalıntısını su ve sabunla temizlemek çok önemlidir. Kuruduktan sonra cildinizi yumuşak ve pürüzsüz tutmak için hafif bir nemlendirici uygulayın.

Aynı prosedürü diğer koltuk altınızda da tekrarlayabilirsiniz. En iyi sonuç için işlemi 2 hafta boyunca her gün tekrarlayın. Ancak bunu denemeden önce bir yama testi yapmak çok önemlidir. Bu mumu önce cildin küçük bir bölümüne uygulayın. Herhangi bir alerjiye neden olmazsa, koltuk altınıza uygulayabilirsiniz.

Mısır Unu ve Yumurta İle Koltuk Altı Temizliği

Yarım çorba kaşığı mısır unu ve 1 yumurtayı karıştırın ve bir macun yapın, daha sonra koltuk altlarınıza uygulayın ve bir müddet bekledikten sonra ılık suyla durulayın.

Zerdeçal ve Süt İle Koltuk Altı Temizliği

Zerdeçal ve Süt İle Koltuk Altı Temizliği

Bir çay kaşığı zerdeçalı 2 yemek kaşığı sütle macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Daha sonra koltuk altlarınıza uygulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra ılık suyla bölgeyi yıkayın

Bu 3 yöntemi denediğinizde istenmeyen koltuk altı tüylerinizden kolayca kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Comments (0)
Add Comment