Yaşlılık lekelerini yok etmenin 4 doğal yolu

Yaşlandıkça, özellikle yüzümüzde ve ellerimizde küçük lekeler görünene kadar cildimiz yavaş yavaş renk değiştirir. Bunlar yaşlılık lekeleridir ve doğal olarak ortaya çıkarlar.

Yemek yeme alışkanlıklarımız ve cilt bakım rutinlerimiz, yaşlılık lekelerini önlemek ve azaltmak için önemlidir. Pekiyi, yaşlılık lekelerinin oluşumunu engelleyebilir miyiz ve oluşan yaşlılık lekelerini nasıl yok edebiliriz?

Yaşlılık lekeleri en yaygın yaşlanma belirtilerinden birisidir ve bazı durumlarda nispeten erken sayılabilecek 40’lı yaşlarda ortaya çıkabilir. Bu kahverengi lekelere elinizin üstünde, yüzünüzde, alnınızda, kollarınızda veya göğsünüzde görünmeye başlayabilir.

Yaşlılık lekeleri sağlığınızı etkilemese de, birçok kadın onlardan kaçınmaya veya estetik nedenlerle tedavi etmeye çalışır.

Yaşlılık Lekeleri Neden Oluşur?

Yaşlılık Lekeleri Neden Oluşur?

Yaşlılık lekelerinin ortaya çıkış nedenini bilmek önemlidir, böylece onlardan kaçınabiliriz.

  • Yaşlılık lekelerinin ana nedeni güneşe aşırı maruz kalmaktır. Dışarıda birkaç saat geçirmek vücudumuzun D vitamini üretmesi için önemlidir, ancak özellikle yaz aylarında dışarıda çok fazla zaman harcamak cildimizin üst katmanlarına zarar verir ve dejeneratif süreci hızlandırır.
  • Alkol içeren parfümler güneş ışığı ile temas ettiğinde alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu reaksiyonlar yaşlılık lekelerine neden olabilir.
  • Bazı insanların genetik yatkınlık nedeniyle bu noktaları geliştirme olasılığının daha yüksek olduğunu unutmayın.
Yaşlılık Lekelerinin Ortaya Çıkmaması İçin Hangi Önlemler Alınmalı?

Yaşlılık Lekelerinin Ortaya Çıkmaması İçin Hangi Önlemler Alınmalı?

Birçok kadın yaşlılık lekeleri ortaya çıktığında endişelenmeye başlar. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu yaşlılık lekelerinin henüz ortaya çıkmaya başlamadan gerekli önlemlerin alınması hususudur.

Yaşlılık lekeleri genellikle 30 ile 35 yaş aralığında görülmeye başlanır. Aşağıdaki tavsiyelere uyarak yaşlılık lekelerinin sizde de ortaya çıkmasını engelleyebilirsiniz.

Uzun süre güneşe maruz kalmaktan kaçının

Kendinizi özelikle yaz aylarının gün ortasında yayılan UV ışınlarından koruduğunuzdan emin olun. Bu, güneş altında aşırı yanmanızı önleyerek cildinize zarar görmesini engeller.

Güneş kremi kullanın

Cildinizi sıcak, güneşli günlerde korumak için en az 30 SPF içeren bir güneş kremi kullanın. Beyaz tenli ve hassas cilde sahip olan kişiler güneş engelleyicileri veya çocuk güneş koruyucuları kullanmalıdırlar.

Ne giydiğinize dikkat edin

Cildiniz, göğsünüz ve sırtınız gibi hassas bölgeleri yaz aylarında saat 11 ila 15 arasında açıkta bırakmamaya çalışın. Bol bol meyve ve yeşil sebzeler yiyin. Dengeli ve düzenli beslenme alışkanlıklarını sürdürmek sağlıklı kalmanın önemli bir parçasıdır. Bol miktarda doğal meyve suları için, salata, çorba ve çiğ sebze yiyin.

Yaşlılık Lekelerini Temizleyen 4 Doğal Tarif

Yaşlılık Lekelerini Temizleyen 4 Doğal Tarif

Yaşlılık lekeleri zaten ortaya çıktıysa, cildinizi temizlemeye yardımcı olacak birkaç basit tarifi sizler için derledik.

1- Nohut maskesi

Hazırlanması kolaydır ve malzemeleri her yerde bulabilirsiniz.

İçindekiler:

  • 1/4 su bardağı su
  • 1/2 bardak pişmiş nohut (150 gram)

Hazırlanışı:

Önceden pişirilmiş nohutları bir kaba koyun. Suyu ekledikten sonra nohutları bir kaşık yardımı ile ezerek homojen bir macun haline getirin. Cildinizdeki yaşlılık lekelerinin üzerine koyun ve 20 dakika boyunca kurumasını bekleyin. 20 dakika sonra durulamaya gerek kalmadan sadece kuru macunu cildinizden çıkarın. Bu işlemi her gece tekrarlamayı ihmal etmeyin.

2- Limon suyu

Limonda bulunan yüksek asit seviyeleri cilt katmanlarına nüfuz ederek lekeleri çıkarır. Bununla birlikte, güneş ışığı ile temas ettiğinde tam tersi bir etkiye sahiptir, bu sebeple limon suyunu sadece geceleri uygulayın. Bir limonu ikiye bölün ve suyunu yaşlanma noktalarınıza uygulayın. Birkaç dakika bekletin ve ılık suyla durulayın. Mor soğanı da bu işlem için kullanabilir ve aynı sonuçları elde edebilirsiniz. Sadece istenen bölgeye sürün ve ılık suyla yıkayın.

3- Karahindiba

Karahindiba sıvısı yaşlılık lekelerini gidermek için çok iyidir. Karahindiba sapını yatay olarak açın ve içerisindeki sıvıyı çıkarın. Bu sıvıyı günde üç defaya kadar lekelerinize uygulayın. Durulamaya gerek yoktur, sadece cildinizde çalışmasına izin verin. Alternatif olarak, aloe vera da kullanabilirsiniz. Sadece karahindiba sıvısı ile aynı şekilde uygulayın.

4- Elma sirkesi

Limon suyu gibi, elma sirkesi de yaşlılık lekelerini temizleyen bir asit içerir. Ellerinizdeki yaşlılık lekelerini tedavi etmek için sadece el losyonu ve bir miktar elma sirkesi kullanın.

Comments (0)
Add Comment