Lezzetli Üsküp köftesi tarifi
Lezzetli Üsküp köftesini tatmak için Makedonyanın başkenti ve en gelişmiş şehri Üsküp’e gitmenize gerek kalmayacak. Evinizde kolayca yapabileceğiniz lezzetli Üsküp köftesi tarifi yazımızda.
Üsküp köftesi, bir kere yediğinizde asla vazgeçemeyeceğiniz ve tadına doyamayacağınız cinsten..
Üsküp köftesi için malzemeleri
- 500 gr. köftelik kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 2 – 3 adet sivri biber
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Kızartmak için malzemeler
- Ayçiçek yağı
Üsküp köftesi sosu için malzemeler
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- ½ su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avcunuzun içinde yuvarlayarak silindir köfteler hazırlayın. Ocağa bir tava alın ve ısıtın. Isınan tavanıza köfteleri alın ve pişirin.Alacalı soyulmuş ve uzunlamasına kesilmiş patlıcanları kızgın yağda kızartın.1 dilim patlıcana 1 adet köfte sarın. Güveç kabının içine patlıcanlı köfte, dilimlenmiş domates ve sivri biber olacak şekilde dizin. Malzeme bitene kadar devam edin.
Sos için; rendelenmiş domates, salça ve suyu karıştırın. Köftelerin üzerine bu sostan gezdirin. Fırına atmadan önce 2 yemek kaşığı zeytinyağını köftelerin üzerine gezdirin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.