Cildinizi gençleştiren ve parlamasını sağlayan 11 yiyecek!

Cildinizi gençleştiren ve parlamasını sağlayan 11 yiyecek!  – Birçok kadın gibi siz de cildinizi gençleştirmek ve parlak görünmesini sağlamak istiyorsanız yukarıdaki videoda yer alan yiyeceklere mutlaka mutfağınızda yer açın. Kim sağlıklı ve parlak bir cilt istemez ki?

Cildinizi Gençleştiren ve Parlamasını Sağlayan 11 Yiyecek!

İşte içeriğindeki bileşenler ile cildinizi gençleştiren ve parlamasını sağlayan 11 yiyecek;

Yaban mersini

Harika bir antioksidan kaynağıdır ve A ve C vitaminleri bakımından zengindir ve bunları diyetinize eklemek cildiniz için harika şeyler yapacaktır.

Elma

Elma cildiniz için favori meyvelerinden birisidir. Genç bir cilde sahip olmak için cilt elastikiyetini arttıran ve en yüksek kolajen içeren kırmızı elmayı seçin.

Karpuz

% 90’dan fazla su içeriği ile tatlı ve canlandırıcı bu lezzetli meyvenin yenilmesi, cildinizi içten dışa doğru nemlendirecektir.

Muz cildinizi nemlendirir

Muz

Muz, cildinizin nem dengesini sağlamada hayati önem taşıyan bir mineral olan en iyi potasyum kaynaklarından birisidir. Aşırı derecede kuru cilt, klasik bir potasyum eksikliği belirtisidir, bu nedenle günlük meyve alımınızın bir parçası olarak bir muz eklemeye çalışın.

Ananas

Ananaslar bazı kültürlerde yıllarca şifalı bir bitki olarak kullanılmıştır, çünkü cilt iltihaplanması ve şişmesiyle mücadele eden bromelain adı verilen bir enzim içerdiği bilinen tek meyvedir.

Çilek

Sonsuz iştah açıcı, bir kase olgun çileğe kim dayanabilir? Bu kırmızı güzellikler, UV hasarına ve kırışıklıklara karşı savaşan ellagik asitte özellikle yüksektir.

Papaya ölü deri hücrelerini temizler

Papaya ölü deri hücrelerini temizler

Papaya, aktif olarak proteinleri parçalamak ve ölü deri hücrelerinden temizlemek için yardımcı olan A vitamini ve papain enzimi içerir.

Kivi

Cildin canlılık ve ışıltısı için temel gereksinim bileşeni olan en fazla C vitamini içeren meyvedir.

Nar

Yaban mersini gibi nar da hak ettiği “süper gıda” unvanıyla anılıyor. Nar, cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik etmeye yardımcı olan güçlü yaşlanma karşıtı bileşikler içerir.

Kiraz

Kirazlar (tamamen lezzetli olmasının yanı sıra), diğer meyvelerden daha yüksek konsantrasyonda antioksidanlar içerir, serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur ve yaşlanmayı yavaşlatır.

Koltuk altı kararması için patates

Patates

Kararan koltuk altlarından kurtulmak için bir dilim patates alın ve yaklaşık 10 dakika koltuk altınıza ovalayın ve ardından ılık suyla durulayın. Patates harika doğal ağartma görevi gören hafif asidik özelliklere sahiptir.

CiltŞifalı Bitkiler
Comments (0)
Add Comment