Dirsek ve diz kararması nasıl geçer? Suna Dumankaya bitkisel kürü

Dirsek ve diz kararması ile ilgili bütün merak ettiklerinizi detaylı olarak bulabileceğiniz bu yazımızdaki önerileri uygulayarak siz de dirsek ve diz kararması sorununuzdan kurtulabileceksiniz.

Dirsek ve Diz Kararması Neden Olur?

Birçok kişinin başına gelebilen dirsek ve diz kararması tedavi edilebilen bir durumdur. Herkesin cilt yapısı farklı olduğu için kararmanın derecesi de kişilere göre değişmektedir. Esmer tenli kişilerde dirsek ve diz kararmaları daha çok görülmektedir. Bununla beraber darbeler ya da sürtünmeler de dirsek ve diz kararmasına neden olmaktadır. Özellikle sporcularda bu durum daha fazla görülmektedir.

Dirsek bölgelerinde bulunan yağ dokusunda azalmalar görüldüğü zaman dirseklerde kararmalar meydana gelmektedir. Bununla beraber dirseklerin sürekli bir noktaya koyulması da dirseklerin kuruması ve sertleşmesi ile beraber kararmasına neden olmaktadır. Deriye renk veren özelliği bulunan melanin pigmenti esmer tenli kişilerde daha hızlı çalışmaktadır. Bu da dirseklerin daha fazla kararmasına neden olmaktadır.

Özellikle yaz aylarında kişileri olumsuz etkileyen dirsek ve diz kararmaları bazı dönemlerde daha sık görülmektedir. Kalıtsal etkenlere bağlı olarak meydana gelebilen dirsek ve diz kararmasının farklı nedenleri de bulunmaktadır. Estetik açıdan olumsuz durumlar yaratan bu durumdan kurtulmanın yolları mümkündür.

Hiperpigmentasyon ismi ile de anılan dirsek ve diz kararmaları genellikle bir hastalık belirtisi değildir. Bu nedenle korkmanıza gerek yoktur. Bu kararmalar diz ve dirsek dışında farklı bölgelerde de görülür ise mutlaka bir doktora gitmeniz gerekmektedir. Esmer tenli bireyler dışında beyaz tenli kişilerde de dirsek ve diz kararması görülebilmektedir. Kararmalar meydana geldiği zaman akıllara ilk olarak o bölgenin temiz tutulmaması gelmelidir. Temizliğe yeterli özen göstermeyen kişilerde bu durum çok sık görülmektedir.

Yaz aylarında elbise ya da kısa kıyafetlerin giyilmesi ile ortaya çıkan dirsek ve diz kararmaları kişileri olumsuz etkilemektedir. Yaygın olarak görülen bu durum için evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler faydalı olmaktadır.

Dirsek ve diz kararmasına bitkisel çözüm

Dirsek ve Diz Kararması Nasıl Geçer?

Diz ve dirsek kararması çözümü olan bir sorundur. Çalışırken ya da bir yerde sabit dururken dirsekler sürekli bir noktada durmaktadır. Bu durum dirseklerin kararmasına neden olmaktadır. Dirsek ve dizlerin kararmasını engellemek için öncelikle temizliğe önem verilmelidir. Dirsek ve dizlerin düzenli olarak temizlenmesi o bölgede kirlerin birikmesini engellemektedir.

Diz ve dirseklerde meydana gelen koyulaşmaları azalmak için ölü derinin temizlenmesi önerilmektedir. Duşa girildiği zaman kararan bölgelerin lifle ya da kese ile ovulması faydalı olacaktır. Bununla beraber haftada birkaç kez yulaf ile suyu karıştırarak dirsek ve dizlere masaj yapabilirsiniz. Özellikle hassas ciltler için bu yöntem önerilmektedir. Bu karışım sertleşen yerlerin yumuşamasını ve kararmaların azalmasını sağlamaktadır.

Güneşe çıkmadan yarım saat kadar önce yüksek faktörlü korumaya sahip güneş kremlerini dizlerinize ve dirseklerinize sürmeniz faydalı olacaktır. Güneş kreminin kurumaması için o bölgeleri hafif nemlendirmeniz gerekmektedir. Bununla beraber limon suyu da kullanarak ölü derilerden kurtulabilirsiniz.

Dirsek ve Diz Kararmasına Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözüm

Her sorun için etkili çözümler sağlayan bitkisel tedaviler dirsek ve diz kararmaları için de uygulanmaktadır. Bu sayede kararmalardan kısa sürede kurtulabiliyorsunuz. Evinizde uygulayabileceğiniz son derece kolay kürler aşağıda aktarılmıştır.

Limon Kürü

1 tane limonun suyu ile 1 çorba kaşığı balı iyice karıştırdıktan sonra dirsek ve dizlerinizde kararma olan bölgelere masaj yaparak uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra bol su ile yıkayın. Haftada 3 kere bu kürü uyguladığınız zaman kararmaların azaldığını göreceksiniz.

Limon ve Tuz Kürü

Ölü derilerin atılmasında oldukça etkili olan limonu keserek kesilen bir bölümüne tuz ekleyin. Bu şekilde limonlu tuz ile kararma olan bölgelere masaj yapın. Kürden yüksek oranda fayda sağlayabilmek için geceleri yatmadan önce kullanmanız önerilmektedir.

Nane Kürü

Dirsek ve diz kararması için etkili bitkisel yöntemlerden biridir. Yarım limon suyu ve bir avuç kadar naneyi yarım fincan kaynar su içerisine ekleyin ve demlenmesini bekleyin. Demlenen karışımı oda sıcaklığında soğuttuktan sonra emiz bir pamuk ile kararan bölgelere sürün. 15 dakika kadar bekledikten sonra durulayın. Bu kürü haftada 3 kere uygulayabilirsiniz.

Kabartma Tozu – Süt – Soda Kürü

Yarım bardak süt ve yarım bardak sodayı ir kapta ısıtın. İçerisine bir yemek kaşığında kabartma tozu ekleyin ve oda sıcaklığında soğuttuktan sonra diş fırçası ya da yumuşak uçlu bir fırça ile kararan dirsek ve dizlerinize sürün. Bu işlemi haftada bir kere 10 dakika kadar uygulayın.

Dirsek ve Diz Kararması İçin Kremler Nelerdir?

Renk açıcı ve leke giderici etkileri ile dirsek ve diz kararması için hazırlanan kremler sorunlarınıza çözüm bulmaktadır. Türk firmalarının ürettiği ya da yabancı firmalar tarafından üretilen kremlerden cildiniz için uygun olanı satın alarak uygulamaya başlayabilirsiniz. Bitkisel içeriğe sahip olan kremleri eczanelerden bulabilirsiniz. Bu sayede cildinizde herhangi bir yan etki yaratmadan dirsek ve diz kararmalarından kurtulabilirsiniz.

Suna Dumankaya Dirsek Kararması Bitkisel Kürü

Bitkisel kürleri ile birçok soruna çözüm bulan Suna Dumankaya dirsek ve diz kararması için de bitkisel bir kür önermiştir. Vazelin ile beraber limon suyunu karıştırarak dirseklerinize sürebilirsiniz. Daha sonra o bölgeyi streç film ile kaplayın ve 30 dakika bekletin. 30 dakika sonrasında streç filmi çıkarın ve dirseklerinize masaj yapın. Daha sonra sıkılan limonun kabukları ile dirseğinize masaj yapın. Bu kürü sık sık uygulayabilirsiniz.

CiltCilt SorunlarıDiz ve Dirsek KararmasıSuna Dumankaya
Comments (0)
Add Comment