Göz kalemi nasıl kullanılır? Kusursuz hatlar için 11 tüyo

Her kadın mutlaka göz makyajı nasıl yapılır veya göz kalemi nasıl kullanılır gibi konularda donanım sahibi olmalıdır. Çünkü hiç şüphesiz konu güzelliğimiz olduğunda sahip olduğumuz en etkili kozlardan birisi göz makyajımızdır. Doğru yapılan bir göz makyajı görünümünüzü daha da güzelleştirmek ile kalmaz, aynı zamanda bizi daha çekici ve cazibeli gösterir.

İşte bugün sizlerle göz kalemi nasıl kullanılır sorusuna yanıt veriyor olacağız. Bu sayede gözleriniz doğal güzelliğini daha da ön plana çıkartabileceksiniz.

Noktalı Çizgiler

1- Noktalı Çizgiler

Göz kalemi ile çizeceğiniz hattın kusursuz olmasını istiyorsanız ilk olarak noktalarla bir hat oluşturun. Oluşturduğunuz hatta memnun kaldıktan sonra bu noktaları birleştirerek kusursuz çizgiler yaratabilirsiniz. Unutmayın ki noktalarınız ne kadar büyük olursa, çizginiz de o kadar kalın olacaktır.

Klasik Kuyruklar

2- Klasik Kuyruklar

Klasik kuyruklar kirpiklerinize hacim kazandırırken, gözlerinizi daha çekici gösterir. Eğer göz makyajınız için başarılı bir kuyruk çekip, çekemeyeceğinizden emin değilseniz ilk olarak ana hatlarını çizmekle başlayabilirsiniz. Ardından bu iki çizgiyi birbiriyle en uç kısımda birleştirip, içini doldurabilirsiniz.

Çok Renkli Kuyruklar

3- Çok Renkli Kuyruklar

Klasik kuyrukları çizmeye alıştıktan sonra biraz daha karmaşık şeyler ile uğraşmak isteyebilirsiniz. Örneğin neden birden fazla renk içeren bir göz makyajı yapmayasınız ki?

Çift Kuyruk

4- Çift Kuyruk

Göz kalemi nasıl kullanılır sorusuna verdiğimiz yanıtlar arasındaki en eğlenceli yanıt bu olabilir çünkü harika sonuçlar veriyor. İlk olarak gözünüzün üst kısmına bir hat çizin. Ardından bu hattın hemen altına bir tane daha hat çizin. İki kuyruğun ucunda birbirine değmeyecek bir aralık bıraktığınızdan emin olun. Eğer isterseniz bu boşluğu inci tonlarında bir bölge ile doldurabilirsiniz.

Kesişen Hatlar

5- Kesişen Hatlar

Çok sıklıkla rastlanmayan bu makyaj tekniğini kullanmayı düşünürseniz kuyrukların uçlarının yukarı doğru baktığından emin olmalısınız.

Açık Renkli Kuyruklar

6- Açık Renkli Kuyruklar

Eğer gözlerinizin küçük olduğunu düşünüyorsanız ve makyajınızı buna göre yapmak istiyorsanız, o zaman açık renkli göz kalemleri kullanmalısınız. Bu makyaj tekniği kesinlikle gözlerinizi olduğundan daha büyük göstermeye yardımcı olacaktır. Aynı şeyi beyaz veya ten rengi bir renkle gözleriniz alt kısmına da uygulamalısınız.

Gözleriniz Birbirine Yakınsa

7- Gözleriniz Birbirine Yakınsa

Göz kalemi nasıl kullanılır hakkındaki en etkili tüyolardan birisinden bahsetme zamanı. Eğer gözleriniz birbirine çok yakınsa, göz kalemi yardımıyla bu etkiden kurtulabilirsiniz. Çizeceğiniz kuyruklar istediğiniz uzunlukta olabilir ama tek şart, gözlerinizin ortasından başlamaları. Bu basit tüyo, gözlerinizin daha ayrık görünmesine yardımcı olacak bir illüzyon yaratacaktır.

Gözleriniz Birbirine Uzaksa

8- Gözleriniz Birbirine Uzaksa

Eğer yukarıda bahsettiğimiz sorunun tam tersiyle uğraşmak zorundaysanız (gözleriniz birbirinden çok ayrıksa), bu durumda çizgileriniz gözlerinizin iç köşesinden ve hatta burnunuzun köprüsünden başlamalıdır. Bu sayede gözleriniz birbirine daha yakın görünecektir.

Dumanlı Gözler

9- Dumanlı Gözler

Bu göz makyajı özellikle akşam etkinlikleri için kusursuz bir seçimdir.

Parti Makyajı

10- Parti Makyajı

Konser, festival veya arkadaşlarınızla vereceğiniz bir parti için neden daha renkli bir makyaj tercih etmeyesiniz ki?

Denemekten Korkmayın

11- Denemekten Korkmayın

Göz kalemi nasıl kullanılır diye merak edenler genellikle yeni şeyler denemekten korkar. Ancak deneme yapmadığınız sürece öğrenemezsiniz. Farklı kuyruk şekilleri, farklı renkler ve hatta dekoratif çizimler bile deneyebilirsiniz.

Göz Kalemi Nasıl Kullanılır Hakkında Sizin Bildikleriniz Neler?

Sizin bu konu hakkında söylemek istedikleriniz var mı? Eğer göz kalemi nasıl kullanılır hakkında paylaşmak istediğiniz şeyler var ise bunları yorum yaparak bizlerle ve okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

Comments (0)
Add Comment