Makyaj malzemeleri nasıl saklanır? 12 pratik öneri

Eğer makyaj malzemeleri nasıl saklanır diye merak ediyorsanız, bu yazı tam olarak da aradığınız bilgileri içeriyor. Günümüzde neredeyse her kadın günlük hayatını kozmetik ürünler olmadan hayal bile edemiyor. Kadınların yaşadığı en büyük sorunlardan birisi ise sayısı her geçen gün artan makyaj malzemelerini kolay ve pratik bir şekilde nasıl saklayacaklarıdır.

İşte bu yüzden işinize yarayacak ve aklınızdaki makyaj malzemeleri nasıl saklanır sorusuna yanıt verecek oldukça yenilikçi ve kullanışlı bazı tüyoları sizler için derledik.,

Makyaj Malzemelerini Saklamak İçin 12 Öneri

1- Şeffaf Dosya Rafları

Şeffaf bir dosya rafı kozmetik ürünlerinizi saklamak için harika bir seçim olabilir. Hem kullanışlı hem de büyük bir raf sayesinde sıklıkla kullandığınız ürünler elinizin altında derli toplu şekilde hazır olacaktır.

Dosya rafının ne kadar çok katı olursa, o kadar farklı türde kozmetik koyabilirsiniz. Tüm rujlarınız, farklarınız ve rimelleriniz artık kendilerine ait bir yerin tadını çıkartacaklar ve siz de ihtiyacınız olanı kolayca bulabileceksiniz.

2- Çekmece Düzenleyiciler

Çekmeceleri düzenlemek için kullanılan bu aparatları makyaj malzemeleriniz için harika bir seçenek olabilir. Farklı türdeki ürünleri farklı bölmelere yerleştirerek kendinize büyük kolaylık sağlarsınız.

4- Manyetik Güzellik Panoları

İsterseniz bu panolardan satın alabilir isterseniz kendiniz yapabilirsiniz. Eğer evde kendiniz yapmak isterseniz dikdörtgen bir metal parçasına ihtiyacınız olacak. Metali kumaş ile sarın ve duvarınıza asın. Daha sonra tüm makyaj malzemelerinize küçük mıknatıslar yapıştırın ve kullanmadığınız zamanlarda malzemelerinizi panonuza yerleştirin.

4- Ayakkabı Kutuları

Makyaj malzemeleri nasıl saklanır diye merak edenler çözümü ayakkabı kutusu gibi oldukça basit bir nesnede de bulabilirler. Kullanmadığınız bir ayakkabı kutusunu güzel bir kağıt ile kaplayın ve ojelerinizi içine yerleştirin. Her kutuya farklı bir renk ismi verebilir ve farklı renkteki malzemelerinizi bunların içinde saklayabilirsiniz.

5- Cam Kavanozlar

Makyaj fırçaları kuru ortamlarda ve dik bir şekilde saklanmaları gerekir. Bu sayede üzerlerindeki bileşenler birbirine bulaşmaz ve daha uzun ömürlü olurlar. Bu malzemelerinizi saklamak için boncuklarla süsleyeceğiniz cam kavanozlar çok işe yarayacaktır. Üstelik tozlanmalarını önlemek için kavanozun kapağı çok faydalı olacaktır.

6- Makyaj Sandıkları

İster sandık ister bavulunuzu kullanabilirsiniz. En çok ihtiyaç duyduğunuz malzemeleri veya çok ender kullandıklarınızı bu sandığın içinde muhafaza edebilirsiniz. Kullanmadığınız zamanlarda ise kapağını kapatarak yatağınızın altında kolayca saklamanız mümkün.

7- Akrilik Raflar

Makyaj malzemeleri nasıl saklanır diye merak edenler için hem ekonomik hem de kullanışlı bir çözüm daha! Dolaplarınızın kapasitesini istediğiniz kadar akrilik raf kullanarak arttırabileceğinizi biliyor muydunuz?

8- Buz Kalıpları

Farlarınızın kaybolmasını önlemek için bunları bir buz kalıbına yerleştirebilir ve çekmecenizde muhafaza edebilirsiniz. Makyaj ürünlerinizi renk tonlarına veya markasına göre sıralayarak, aradığınız ürünü daha kolay bulmanız da mümkün.

9- Kek Stantları

Kek stantları kozmetik ürünlerinizi muhafaza etmek ve aynı zamanda sergilemek için harika seçeneklerdir. En sevdiğiniz parfümleri veya makyaj ürünlerini masanızda bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.

10- Kornişler

Herhangi bir hırdavatçıdan satın alabileceğiniz kornişleri duvarınıza monte ederek ojeleriniz ve ruhlarınız için harika raflar hazırlayabilirsiniz. Hem dekoratif hem ekonomik hem de kullanışlı bu çözümü mutlaka denemenizi öneriyoruz.

11- Gözlük Kapları

Seyahat ederken makyaj malzemelerinizi güvenli bir şekilde taşımak için gözlük kaplarınızdan yardım alabilirsiniz. Gözlük kapları özellikle göz ve kaş kalemleriniz için oldukça ideal saklama alanlarıdır.

Kek stantları kozmetik ürünlerinizi muhafaza etmek ve aynı zamanda sergilemek için harika seçeneklerdir. En sevdiğiniz parfümleri veya makyaj ürünlerini masanızda bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.

12- Baharat Kavanozları

Büyük baharat kavanozları ojelerinizi saklamak için ideal kaplardır. Artık masanızdaki kaostan ve tozlu kutulardan kurtulma vaktinin geldiğini düşünüyorsanız, tüm malzemelerinizi büyük ve şeffaf bir kavanoza koymak aradığınız çözümü sağlayacaktır.

Makyaj Malzemeleri Nasıl Saklanır Hakkında Sizin Önerileriniz Neler?

Yukarıda makyaj malzemeleri nasıl saklanır diye merak edenler için birbirinden güzel 12 öneriyi paylaştık. Peki, sizin kullandığınız başka teknikler var mı? Bunları bizlerle ve okuyucularımızla paylaşmayı unutmayın.

Comments (0)
Add Comment