Sizi şişmanlatan 9 kötü alışkanlık!

Kilo vermek için herkesin kendine göre bir favori yöntemi var gibi görünüyor. Ama ne yazık ki, bu yöntemler çoğunlukla işe yaramayabiliyor. Çünkü kilo vermek için değişik yöntemler denenmesine rağmen günlük yaşantımızdaki birçok alışkanlığımız kilo vermek bir yana dursun şişmanlamamıza neden olabiliyor.

Bu yazımızda kadınların kilo vermesini engelleyen ve şişmanlamasına neden olan 9 kötü alışkanlıktan bahsedeceğiz.

Kilo Almanıza Neden Olan 9 Kötü Alışkanlık

1- Yatmadan Önce Yemek Yemek

Büyük olasılıkla, siz de gece geç saatlerde yemek yiyorsunuz, aç olduğunuz için değil çünkü bu bir alışkanlık. Bir hafta boyunca yatmadan önce yediklerinizi mutlaka takip edin, kalorisi yüksek bir çok besini tükettiğinizi göreceksiniz. Bir şey yemek zorunda olduğunuzu düşünüyorsanız, bir dilim meyveyi tercih edebilirsiniz.

2- Uyku Düzensizliği

Düzenli bir uyku planına uymak uyku kalitenizi iyileştirebilir. Yatmaya gitmek için belirli bir zamanınız yoksa, vücudunuzun kimyası senkronize olabilir.
Bu da, sizi bir şeyler yemeniz gerektiğine inandıracak hormonal dengesizliklere yol açabilir.

3- Dikkati Dağılmışken Yemek Yemek

Uzun ve yorucu bir günün ardından TV izlemek için koltukğa uzanmak rahatlatıcı olabilir. Ancak çok geçmeden, ne tükettiğinize bile dikkat etmeden atıştırmaya başlayabilirsiniz. Amerikan Klinik Beslenme Dergisi, dikkat dağınıklıklarının bir kişinin yüzde 50 daha fazla kalori almasına neden olduğunu bir çalışma ile ortaya koymuştur. Bir daha ki sefere televizyon karşısında oturduğunuzda gereksiz kalorili atıştırmalıklar tüketmediğinizden emin olmalısınız.

4- Stres ve Kaygı

Bu iki kelime en kötü düşmanınız olabilir. Stres ve kaygı şişmanlamaya neden olduğu gibi yaşam kalitenizi de bozabilir. Bu duyguları deneyimlediğinizde, duygusal açlıkla karşı karşıya kalırsınız. Duygusal açlık daha fazla yemek yeme eğilimine neden olmaktadır. Stres ve kaygı ile oluşan sıkıntıları tatlılar veya aburcubur yiyerek hafifletebileceğimizi düşünürüz. Bunlar gerçekten ciddi sorunlardır, ancak illada yemek yemeniz gerekiyorsa, önce su, çay veya bir parça meyve tüketmeye çalışın.

5- Hızlı Yemek Yemek

Yeni nesil her konuda aceleci davranmaktadır. Biz hareketli bir toplumuz ve koşarken bile yemek yiyoruz. Genellikle, yemeğimizi düzgün bir şekilde çiğnemek için zaman ayırmıyoruz. Eğer yemeğimizi yerken yeterince çiğneseydik, tokluk hissini daha iyi kavrardık ve iyi çiğnemek aynı zamanda sindirime de yardımcı olmak demektir. Her lokmayı yavaşça çiğnemek, yemek süresini yaklaşık yirmi dakika sürmesi demektir.

6- Hareketsiz Bir Yaşam

Günlük hayatımızda yeterince yürüseydik, hareketsiz bir yaşam tarzının kurbanı olmazdık. Hareketsiz yaşam çağımızın hastalığı küresel obezitenin ana nedenlerinden birisidir. Oturduğumuzda yeriz. Sonra yağ midsections etrafında sürünmeye başlar ve biz fiziksel aktiviteye katılmak için çok istekli değiliz.

Hareketsiz yaşamın neden olduğu şişmanlığı önlemek için kendinize günlük yürüyüş için bir hedef koyun, böylelikle fazla kilolarınızı daha kolay verebileceksiniz.

7- Kahvaltı Öğününü Atlamak

İşe ya da okula giden kişiler ayaküstü de olsa kapıdan çıkmadan bir şey atıştıramazlarsa, kahvaltı öğününü tamamen atlayabilirler. Çoğu diyetisyen ve sağlık uzmanı, kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu konusunda hemfikirdirler. Sabah kahvaltısı metabolizmamızı harekete geçirir. Ve bu anahtar açıldığında, tüm gün açık kalmaya eğilimlidir. İyi bir metabolizma hızı olmadan, kalori yakmak neredeyse imkansızdır. Günün ilk yemeği proteinleri, sağlıklı bir yağ gıdasının küçük bir bölümünü ve kombine kompleks karbonhidratları içermelidir.

8- Aşırı Tuz Tüketimi

Aşırı tuz tüketimi vücudunuzda sıvı tutulmasına neden olarak kilo almanıza yol açar. Vücudunuzda çok fazla sıvı olduğunda, bunun kan basıncınız üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir. Lezzetten vazgeçemem diyorsanız, yemeğinizi lezzetlendirmek için başka yollar deneyebilir hatta bu konuda baharatlara başvurabilirsiniz.

9- Yeterli Sıvı Tüketmemek

Böbreklerimiz, diğer organların yanı sıra, yeterli suları olmadığında düzgün çalışma güçlüğü çekerler. Yeterli su tüketimi olmadığında vücudunuzda toksinler birikebilir. Vücudunuz su ihtiyacını karşılamak için uzmanlar günde en az 2 litre su içmeyi öneriyorlar. Bu, vücudunuzdaki toksinlerin daha iyi atılmasına ve aşırı sıvı birikmesinin önlenmesine yol açacaktır. Gazlı içecekleri tüketmek iyi bir sıvı kaynağı değildir. Gazlı içecekler sadece yüksek şeker seviyeleri nedeniyle kilo alımına yol açacaktır.

Comments (0)
Add Comment