Topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları

Topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları, bu ayakkabıları giymekten keyif alan her kadının mutlaka bilmesi gerektiği bir konudur. Birçok erkek için topuklu ayakkabı giymiş ama yürümeyi beceremeyen bir kadından daha itici bir kadın yoktur. Ancak topuklu ayakkabı giyen kadınları çok çekici buldukları da inkar edilemez bir gerçektir.

Bu yüzden, en sevdiğiniz ayakkabıları giydiğinizde hem daha rahat hissetmeniz hem de kendinizden daha emin olmanız için topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları adlı yazıyı sizler için hazırlamayı düşündük. İşte, bilmeniz gereken 9 tüyo.

Küçük Adımlar Atın

1- Küçük Adımlar Atın

Zarif görünmek için küçük adımlar atmalı ve dizlerinizi her zamankinden daha az bükmelisiniz. Eğer günlük ayakkabılarınızı giydiğiniz zamanlardaki gibi büyük adımlar atmaya çalışırsanız yürüyüşünüz doğal görünmeyecektir. Bu yüzden eğer bu ayakkabıları giymeye niyetliyseniz, aceleci olmamanız gerekiyor.

Önce Topuk Sonra Parmaklar

2- Önce Topuk Sonra Parmaklar

Yürüyüşünüzün doğal görünmesini istiyorsanız ilk olarak topuk kısmınız ve ardından ayak parmaklarınız yere değmeli. Ağırlık merkeziniz öndeki ayağınızın kemerine geçtiğinde, ağırlığınızı ön tarafa vermeli ve daha sonra diğer ayağınızı adım atmak için harekete geçirmelisiniz.

Sırtınızı Dik Tutun

3- Sırtınızı Dik Tutun

Topuklu ayakkabı giymenin püf noktalarıdendiğinde duruş çok önemlidir. Duruşu bozuk bir kadın asla güzel görünemez. Omuzlarınızı dik tutun ve çeneniz yere paralel olsun. Bu sayede karın kaslarınız gerilecek ve karnınız düzleşecektir. Aynı zamanda hem daha ince görünecek hem de daha hafif hissedeceksiniz.

Düz Bir Çizgide Yürüyün

4- Düz Bir Çizgide Yürüyün

Bir model gibi yürümek istiyorsanız önünüzde düz bir çizgi olduğunu hayal edin ve bu çizginin üzerinden yürüyün. Ayaklarınızı hep birbirinin tam önüne atın ve eğer isterseniz ayağınızın ucunu hafifçe dışarı doğru dönük olacak şekilde atabilirsiniz. Bu sayede kalçalarınız biraz daha hareketlenecektir. Bunun için biraz çalışmanız gerekebilir ancak kesinlikle buna değeceğine emin olabilirsiniz.

Evde Pratik Yapın

5- Evde Pratik Yapın

Eğer yakın zamanda topuklu ayakkabılarınızı giymeyi düşündüğünüz düğün gibi bir etkinlik varsa, bu davette kusursuz görünmek için öncesinden üzerinde çalışabileceğiniz birkaç şey var:

  • Etkinlikte giyeceğiniz ayakkabılarla öncesinde yürüyüş çalışması yapın. Eğer ayakkabı ayağınızda kaymaya neden oluyorsa, kaymayı önlemek için ayakkabı tabanını biraz çizebilirsiniz.
  • Giydiğinizde rahat hissettiren ayakkabıları tercih edin. Yeni aldığınız bir ayakkabıyı önemli bir etkinlikte giymek mantıklı değildir. Ayakkabı henüz açılmadığı için ayağınıza vuracak ve tüm gecenizi berbat edecektir. Ancak ayakkabıları açmak veya yumuşatmak için yapabileceğiniz bazı şeyler var. Ya yünlü çorap giymelisiniz ya da ayakkabı ile yaklaşık yarım saat yürümelisiniz.
  • Merdivenleri çıkmayı öğrenin. Ayağınızın tamamı basamağa temas etmeden önce diğer ayağınızı kesinlikle kaldırmayın. Unutmayın ki, topuklu ayakkabı giyiyorsunuz.
  • Sizi rahat ettirecek tabanlıklar kullanın. Eğer yeni bir ayakkabı giyerseniz ve ayağınızın biraz kaydığını hissederseniz, tabanlıklar işinizi görebilir. Bu sayede ayak sağlığınız için de büyük bir iyilik yapmış olursunuz.
Ayakta Durmayı Öğrenin

6- Ayakta Durmayı Öğrenin

Konu sadece topuklu ayakkabılarla güzel yürümek değildir, aynı zamanda ayakta dururken de güzel görünmelisiniz. Bir ayağınızın topuğunu diğer ayağınızın ortasına konumlandırın ve ayağınızın ucu dışarı baksın. Ağırlığınız topuğu arka tarafta olan ayağınızın üzerinde olmalıdır. Yorulduğunuzda ayaklarınızı değiştirin.

Ayaklarınıza Rahatlatın

7- Ayaklarınıza Rahatlatın

Eğer tüm gün boyunca topuklu ayakkabı giymek zorundaysanız ve ayağınızın ağrımasını ya da acımasını istemiyorsanız ayaklarınızı zaman zaman dinlendirmeniz gerekiyor. Tabi, bunun için ayakkabıyı çıkartmanıza gerek yok. Sadece ara ara oturmalı ve vücut ağırlığınızı ayaklarınızdan almalısınız.

Çok Sık Topuklu Ayakkabı Giymeyin

8- Çok Sık Topuklu Ayakkabı Giymeyin

Farklı boyutlardaki topuklu ayakkabıları sıklıkla deneyin ve hatta mümkün olduğu zamanlarda düz ve daha rahat ayakkabıları tercih edin. Konu topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları olduğunda sağlığınızı da ihmal etmemelisiniz.Sürekli olarak topuklu ayakkabı giymek sağlığınız için ciddi bir risktir.

Doğru Numara Seçin

9- Doğru Numara Seçin

Eğer ayağınızı sıkan bir ayakkabı giyerseniz günü kurtarabilecek hiçbir tüyo size yardımcı olamaz. Eğer büyük bir numara seçerseniz, ayağınız ayakkabının içinde bir oraya bir buraya kayacak ve yürümenizi zorlaştıracak. Bu yüzden mutlaka ayağınıza uyan bir numara tercih edin ve satın almadan önce ayakkabı ile mutlaka kısa bir yürüyüş yapın.

Sizce Topuklu Ayakkabı Giymenin Püf Noktaları Neler?

Bu yazımızda topuklu ayakkabı giymenin püf noktaları ile ilgili her kadına çok yardımcı olacak bazı tüyolar paylaştık. Peki, sizin bu konu hakkında bildiğiniz ve işinize çok yarayan başka tüyolar var mı? Varsa bunları bizlerle de paylaşmanızı rica ederiz.

Comments (0)
Add Comment