Yüzünüzü 10 yaş gençleştiren yüz maskesi tarifi

Yüzünüzü 10 Yaş Gençleştiren Yüz Maskesi Tarifi – Hiperpigmentasyon olarak da bilinen yüzünüzde görülebilen koyu lekeler, güneşe maruz kalma, hormonal dalgalanmalar ve hatta bazı ilaçlar gibi çeşitli faktörler nedeniyle ortaya çıkabilir. Yaygın olarak görülen bir diğer sorun ise yüzünüzdeki yara izleri ve özellikle sivilcelerin neden olduğu sivilce izleridir.

Bu sorunların ikisi de kadınların öz güvenini etkiler.  Yüz güzelliklerinin gölgelenmesine ve daha yaşlı gözükmelerine neden olabilir. Bu cilt sorunlarını yaşayan kadınlar genellikle kozmetik ürünlerde çare ararlar. Bu yazımızda, cildinizi parlatan, lekelerden kurtulmanıza ve yüzünüzdeki yara izlerinin yok olmasına yardımcı olabilecek ve yüzünüzü gençleştirecek harika bir yüz maskesi tarifi vereceğiz.

Yüzünüzü Gençleştiren Pirinç Tozu Maskesi

Bu tarif her evde kolaylıkla bulunabilecek ve ucuza temin edilebilecek iki malzemeden oluşmaktadır. Bu tarifin ana maddesi, iki bileşenli yaşlanma karşıtı tedavi etkisi ile Asya’daki bazı ülkelerde yüzlerce yıldır kullanılan pirinç tozudur.

Pirinç tozu vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Yüzünüzdeki lekeleri gidermek için cildinizi besler ve cildinize peeling yapar. Pirinç tozu Japonya’da, güzelliğine düşkün kadınlar tarafından ciltlerinin porselen gibi görünmesini sağlamak, hiperpigmentasyonu azaltmak, ayrıca UV ışınlarına ve erken yaşlanmaya karşı korumak için yüz maskesi olarak sıkça kullanılmıştır.

Pirinç tozu, ciltteki yağı emdiğinden sivilceye yatkın kişiler için mükemmeldir. Aynı zamanda, anti-enflamatuar ve beyazlatıcı özellikleri içerir. Bu da güneşe maruz kalmanın ortaya çıkardığı negatif etkileri engeller.

Yüzünüzü Gençleştiren Yüz Maskesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  • 1 bardak çiğ pirinç veya pirinç tozu
  • Süt veya bal (Hamur yapmak için)

Hazırlanışı

Pirinç tozu bulamazsanız, pirinç tanelerini bile kullanabilirsiniz. 1 bardak pirinci blendere koyarak un kıvamına gelene kadar iki dakika boyunca karıştırın. Daha sonra unu bir elek yardımı ile eleyin. Elde ettiğimiz unun  sadece 2 çorba kaşığını kullanacağınızdan geriye kalan kısmı tekrar kullanmak için cam kavanozda saklayın.

2 çorba kaşığı pirinç unu ile az miktarda süt veya balı karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayın ve hafifçe masaj yapın. Yüz maskesinin kurumasını bekleyin ve ardından bol su ile yıkayın.

Cildiniz çok yağlı ise, yüz maskesi uygulamasını haftada bir defadan fazla tekrarlayabilirsiniz. Cildiniz kuru ise, haftada bir kez yeterli olacaktır.

Ancak yüz maskesini uygulamadan önce, alerji testi yapmalısınız. Karışıma az miktarda kola karıştırın ve alerjik reaksiyon oluşup oluşmadığına bakın. Cildinizde tahriş oluşmaz ise normal şekilde kullanabilirsiniz.

Pirinç tozu maskesi ile yüzünüzdeki lekeler, sivilceler ve yara izleri kaybolacak ve yüz güzelliğiniz ortaya çıkacaktır. Mutlaka deneyin ve lütfen yorumlarınızı bize yazın.

CiltYüz Maskesi
Comments (0)
Add Comment