Ahududulu Pasta Tarifi
Ahududunun ferahlatıcı tadı ve kedidili bisküvilerin yumuşacık dokusuyla buluştuğu bu nefis pasta tarifi, hem hafifliğiyle hem de şıklığıyla göz dolduruyor. Fırın gerektirmeyen, kolay hazırlanabilen bu tatlı; özel günler, davet sofraları ve yaz aylarının favorisi olmaya aday!
Kreması için:
•1 litre süt
•1 su bardağı şeker
•1 yumurta sarısı
•4 yemek kaşığı un
•3 yemek kaşığı nişasta
•1 paket vanilya
Bütün malzemeleri uygun bir tencereye alalım, karıştırarak orta ateşte pişirelim.
Kıvam alınca ocaktan alalım.
•80 gram beyaz çikolata ekleyelim, karıştırarak çikolatayı eritelim.
Krema oda sıcaklığına gelene kadar ara ara üzeri kabuk tutmasın diye karıştıralım. Oda ısısına gelince kremaya temas edecek şekilde streç ile kapatalım. En az buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
Dinlenen kremaya;
•1 poşet krem şanti
•3 yemek kaşığı labne
ekleyerek, mikser ile çırpalım. İpek gibi bir kıvama gelince kremamız hazır.
Ahududu sos;
•300 gram donmuş ahududu
•yarım çay bardağı toz şeker
•1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
•1 çay bardağı su
Hepsini sos tavasına alalım, orta ateşte karıştırarak pişirelim. Soğuyunca kullanıma hazır.
Kedi dillerini sütle ıslatarak borcama dizelim, üzerine krema daha sonra ahududu sosu yayalım. Tekrar kedidillerini dizip, krema ile yüzeyini kapatalım. Süslemek için Hindistan cevizi tozu serptim, dilerseniz beyaz çikolatalı ganajda yapabilirsiniz💖
❗️En az 5-6 saat dolapta dinlenmeli