Peynirli Poğaça Tarifi
“Yumuşacık dokusu ve içi bol peynirli harcıyla enfes bir peynirli poğaça tarifi! Kahvaltılardan çay saatlerine kadar her öğüne yakışan bu kolay ve lezzetli tarif, mayalı veya mayasız seçenekleriyle adım adım anlatılıyor. Püf noktaları ve pişirme önerileriyle tam kıvamında, fırından yeni çıkmış poğaçaların tadını çıkarın!”
Malzemeler;
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- Beyaz veya kaşar peyniri (iç harcı için)
- 2 yumurta sarısı, 1 çay kaşığı pekmez (üzeri için)
- 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı, biraz maydanoz (pişirdikten sonra)
Yapılışı:
Süt, maya ve şekeri karıştırın, 5 dakika bekletin.
Krema ve sıvı yağı ekleyin, ardından un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
Bezeler yapıp içine peynir koyarak şekil verin. 10 dakika tepsi mayası yapın.
Üzerine yumurta sarısı ve pekmez sürüp, 190°C’de pişirin.
Fırından çıktıktan sonra tereyağı ve maydanoz sürün.