Ayaklarda yanma hissi evde nasıl hafifletilir?

Ayaklarda yanma hissi durumuna terleme, ayaklarda karıncalanma ve vücut ağırlığını taşımada zorlanma gibi durumlar da eşlik edebilir. Ancak denemenizde hiçbir zarar bulunmayan ve tamamen doğal ev yöntemleri olarak bilinen bazı yollar ile, ayaklarınızda oluşan bu sorundan kurtulabilir ya da sorunu hafifletebilirsiniz.

Papatya Yağı Esansı İle Ayak Yanması Tedavisi

Papatya Yağı Esansı İle Ayak Yanması Tedavisi

Papatya yağı esansının sakinleştirici ve dinginleştirici özelliği bulunmaktadır. Ayaklarda yanma hissi sorununda terapötik bir etki gösteren bu yağ esansı sayesinde kan dolaşımı düzenlenir ve o bölgede enflamasyon oluşumunun önüne geçilir. Bunun için yapmanız gereken şey; 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı papatya yağı esansını güzelce karıştırarak, hazırladığınız bileşeni 10 dakika boyunca masaj yaparak ayaklarınıza uygulamak olacaktır. Eğer gerekli görürseniz, bu uygulamayı günde iki kere tekrar edebilirsiniz.

Zencefil ve Hindistan Cevizi Yağı Tedavisi

Zencefil ve Hindistan Cevizi Yağı Tedavisi

Bu iki doğal ürünün birleşimi ile oluşan karışım ayaklarda yanma, enflamasyon ve acıyı hafifletmektedir. Ayrıca karışımın analjezik özelliği olduğu da bilinir. Hem nemlendirici hem de canlandırıcı özelliğe sahip olan zencefil ve Hindistan cevizi yağı karışımı, cilt dokunuzu onarırken ayaklarınızın ağırlık hissini de ortadan kaldırır. Ayaklarda yanma hissi için yapmanız gereken; 1 çay kaşığı toz zencefil ve 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını bir macun oluşturana kadar karıştırmak. Hazır hale gelen macunu 5-10 dakika boyunca masaj hareketleri ile ayaklarınıza uygulamalısınız. Sonrasında ise ılık su yardımıyla ayaklarınızı durulayabilir, bu macunu günde iki kez uygulayabilirsiniz.

Elma Sirkesi İle Ayak Yanması Tedavisi

Ayaklarda Yanma Hissi İçin Elma Sirkesi Tedavisi

Doğal bir tonik olarak bilinen elma sirkesi, ayaklarda yanma hissini rahatlatır. İçerdiği pH değeri nedeniyle enfeksiyon, mantar ve diğer deri hastalıklarının oluşumunun önüne geçer. Ayaklarınızı rahatlatmak istiyorsanız 3 su bardağı suyu kaynama derecesine gelmeyecek şekilde ısıtarak uygun bir leğene aktarın. Üzerine 1/4 bardak elması sirkesini de ekledikten sonra iyice karıştırın. Hazır hale gelen suyun içine ayaklarını sokarak 20 dakika kadar bekletin. Ardından kuru bir bez ile ayaklarınızı güzelce kurulayın. Bu uygulamayı da belirtiler var olduğu sürece gün içinde iki kez tekrar edebilirsiniz.

Comments (0)
Add Comment