Bütün organlarınızı yeniden doğmuş gibi yapan doğal detoks

Vücudunuzun dinlenmesine izin vermek her zaman iyi bir fikirdir. Günlük olarak yeterince dinlenmek bu sürecin bir parçası olsa da, hepsi bu kadar değil. Günde sekiz saat uyumak, iç organlarımızın olması gerektiği kadar sağlıklı olduğunu ve beklediğimiz gibi çalıştığını garanti etmez.

Bu organların dinlenmesine ve yenilenmesine yardımcı olmak için iyi bir seçenek de doğal detoks yapmaktır. Doğal detoks ile organlarımızı temizleyerek toksinlerin ve kimyasalların zararlı etkilerinden vücudumuzu korumuş olacağız.

Detoksa İhtiyacınızın Olduğunu Gösteren 12 İşaret

Detoksa İhtiyacınızın Olduğunu Gösteren 12 İşaret

Toksinler, düzenli olarak maruz kaldığımız gıda, su, temizlik ürünleri ve diğer çevresel kaynaklardan elde edilen zararlı maddelerdir. İnsan vücudunda toksin birikimi zehirli hale gelebilir ve bu da hayati organ ve sistemlerin potansiyel olarak hasar görmesine neden olabilir. Bu toksinlerin yutulması (koruyucular, katkı maddeleri ve gıda kontaminasyonu), inhalasyon (soluduğumuz havadaki kirleticiler) ve emilim (cilt ve gözlerden) yoluyla vücudumuza girdiği göz önüne alındığında, toksik aşırı yük riski yaygın bir sorundur. Dahili olarak, otointoksikasyon zayıf sindirim ve eliminasyon sonucu toksinlerin kendi vücudunuz tarafından üretildiği bir süreçtir.

Toksinlerle dolu bir vücut çeşitli belirtiler ve semptomlar gösterebilir:

  • Cilt problemleri (döküntüler, akne vb.)
  • Yiyecek ve koku intoleransları ve alerjileri
  • Kabızlık, ishal ve diğer sindirim sorunları
  • Sıkça yaşanan soğuk algınlığı ve virüsler
  • Açıklanamayan baş ağrıları
  • Bel ağrısı
  • Genel ağrı ve sızılar
  • Yorgunluk ve düşük enerji
  • Uykudan sonra dinlenememe
  • Sıkça yaşanan enfeksiyon problemleri
  • Kilo verememe
  • Bulanık düşünme

Vücut karaciğer, böbrekler, bağırsaklar, deri ve akciğerler yoluyla toksinleri nötralize eder veya ortadan kaldırır. Vücudun yok edemediği toksinler genellikle yağ dokularında ve kemikte depolanır. Birçok detok programında hedeflenen atığın ortadan kaldırılması çoğunlukla kilo kaybının ve obezite, artrit, egzama, sindirim bozuklukları ve depresyon gibi tıbbi durumların iyileşmesine neden olur. Detoksifikas programlarının tıbbi veya beslenme uzmanı onayı ve gözetimi altında yürütülmesi önemlidir.

Hangi Organ İçin Nasıl Bir Detoks Uygulanmalı?

Hangi Organ İçin Nasıl Bir Detoks Uygulanmalı?

Farklı organları temizlemek ve organlarımızın yeniden doğmuş gibi sağlıklı olmalarını sağlamak için aşağıdaki doğal detoks önerilerini mutlaka uygulayın.

Pankreası Yenilemek İçin Doğal Detoks

Sindirim sürecinde son derece önemli bir organ pankreastır. Pankreas insülin üreterek kan şekerini dengede tutar. Bu kan şekeri düzeylerimizi kontrol etmeye ve hipo veya hiperglisemik durumlardan kaçınmaya yarar.

Pankreas detoksu için güne taze doğal meyve suyu ile başlayın. Limon pankreas detoksu için iyi bir seçimdir, ancak ananas ve papaya gibi tropikal meyveler de mükemmeldir. Ispanak,  hardal veya yeşil yapraklı sebzeler yemek, B vitamini seviyenizi yükseltir. Bu da genel pankreas sağlığınızı iyileştirecektir.

Böbrekleri Temizleyen Doğal Detoks

Vücuttaki atık ve toksinleri filtrelemek için böbreklerden daha önemli organımız yoktur. Vücudumuzun ihtiyaç duymadığı şeyleri idrara dönüştürerek boşaltım sistemimizden çıkarma işlevi görürler. Taze ve doğal meyve suları böbrek detoksu için de uygulanabilir. Böbrek detoksu için meyve sularına destek olarak maydanoz ve lahana sularını da önerebiliriz.

Bağırsakları Temizleyen Doğal Detoks

Böbrekler toksinleri idrara dönüştürürken, bağırsaklar da vücudumuz tarafından önemli vitamin ve mineraller emildikten sonra kalanlar için boşaltım sağlarlar. Vitamin emiliminin büyük çoğunluğu ince bağırsakta gerçekleşir.

Bağırsakları temizlemek için birçok insan basit uygulamalar yaparlar. Elma suyu veya su içmek boşaltım sistemini temizleyecek ve bağırsakları dinlendirecektir. Ayrıca, kolonu içeren geleneksel bir temizlik yapmak da gereklidir. Bu kolon temizliğine dahil ettiğimiz bazı yiyecekler elma, brokoli, yeşil çay ve avokadodur.

Karaciğer ve Safra Kesesini Temizleyen Doğal Detoks

Karaciğer ve Safra Kesesini Temizleyen Doğal Detoks

Karaciğer ve safra kesesi birbirleriyle birlikte çalışır. Karaciğer zararlı maddeleri temizler, yediklerimizi vücudumuzun kullanabileceği besin maddelerine çevirir. Safra kesesinin görevi, karaciğerin ürettiği safra sıvısını depolamaktır. Genellikle açlık halinde safra kesesinde biriken safra, burada konsantre edilerek depolanır.  Sindirim sırasında ise, safra kesesi kasılarak içindeki safrayı bağırsağa boşaltır ve böylelikle yağlı maddelerin emilimi gerçekleşir. Karaciğer veya safra kesesi ile ilgili bir sorun olduğunda bu durum farklı sağlık problemlerine yol açar. Bu sebeple bu iki organ sağlıklı tutulmalı ve maksimum verimlilikte çalışmalıdır. Sarımsak, havuç, yeşil yapraklı sebzeler ve lahana tüketimi karaciğerin temizlenmesine yardımcı olacaktır. Narenciye, sızma zeytinyağı ve bol su safra kesesini detoks etmenize izin verecektir.

Gerçekten iyi bir detoksa ihtiyacınız olup olmadığından emin değilseniz, kendinizi ne kadar iyi hissettiğinize bir göz atın. Uyuşuk bir halde ve depresyonda mısın? Konsantre olmakta zorlanıyor musunuz? Her zaman kilo alıyor musun?

Bu sorulardan herhangi birine evet yanıtı verdiyseniz, bir detoks programına başlamak sizin için iyi bir fikir olabilir.

Comments (0)
Add Comment