Bronzlaşma faydalı mı yoksa zararlı mı?

Bronzlaşma Faydalı Mı, Zararlı Mı? – Halen, doktorlar doğrudan güneşin neden olduğu veya ışınlarından ağırlaştırdığı 25’ten fazla hastalığa sahiptir. Güneş aynı zamanda erken cilt yaşlanmasının nedenidir.

Bununla birlikte, yaz aylarında tüm ülkelerde milyonlarca insan güneşte bronzlaşmanın görünüşünü iyileştirdiğine inanıyor. Nitekim, bronzlaşmış vücut daha çekici gözükse de, Coco Chanel bronzluğu modaya sokmadan önce, hiç de çekici değildi, çünkü açık havadaki düşük orijinli ve zorlu çalışmalara tanıklık ediyordu. Bu arada, uzmanlara göre, sağlığa zararlı olmasından dolayı bronzlaşma modası yakında geçecek.

Hafif, orta derecede bronz bir ten zararlı değil yararlıdır, çünkü cilt bağışıklık ve vücut direncini artıran enzimler ve hormonlar üretir. Fakat bu yüzden burada beden bir miktar oluncaya kadar güneşlenmeyi kabul eder.

Bronzlaşma İle İlişkili Mitler

Bronzlaşma İle İlişkili Mitler

Yabancı medya’da komsomolskaya Pravda gazetesine göre, çok uzun zaman önce, İngiliz doktorlar Sam Shuster ve Jonathan Rees, güneşlenen ve güneşlenmeyen insanlar üzerindeki onkolojik tümörlerin oluşumunda pratik olarak bir fark olmadığını açıkladı. Yani, “güneş cilt kanseri” efsanesi, ürünlerini pazarlaması gereken önde gelen kozmetik firmalarının bir icadıdır.

Bununla birlikte, diğer bilim adamlarının da belirttiği gibi, araştırma henüz tam olarak gerçekleşmedi ve vardıkları sonuçlara karşı güçlü argümanlar var. Öte yandan, bronzlaşma sadece melanomlara değil aynı zamanda güneşten koruyucuların hala uygun olmalarının önlenmesi için bazal ve skuamöz hücreli karsinomlara da yol açabilmektedir. Özellikle yanıkların önlenmesinde etkilidirler.

Güneş kremlerinin bronzlaşma yoğunluğunu etkilemediğini sık sık duyabilirsiniz. Üreticilerin kendileri bazen bronzlaşma yoğunluğunu etkilemediği kremlerin ambalajlarına da yazıyorlar. Bununla birlikte, bu bilgiler kritik bir şekilde ele alınmalıdır, çünkü alet güneş yanığı ile karışmazsa, cildi korumaz, çünkü cildin bronzlaşmasının derecesi, üzerinde bulunduğu güneş ışığının miktarına bağlıdır.

Özel bir krem ​​sürmenin, güneşte bronzlaşabilmeniz için yeterli olduğu görüşü doğru değil. Aslında, krem ​​her yüzmeden sonra uygulanmalıdır, çünkü su ve sonra havlu koruyucuyu tamamen tahrip eder.

Koruyucu kremlerin kullanımıyla ilgili başka bir yanılgıya dikkat çekiyoruz. Sadece plajda kullanmaları gerektiğine inanılıyor. Bu tam olarak doğru değil. Güneş nerede olduğunuzu umursamıyor sahilde ya da başka bir yerde. Bu nedenle, bir yaz gününde dışarıda çok fazla zaman geçirirseniz, özel kremler kullanmayın, hafif kıyafetler ve şapkalar kullanın.

BronzlaşmaCilt
Comments (0)
Add Comment