Çocukları şekerden uzak tutmak için etkili yollar!

Çocukları şekerden uzak tutmak için çeşitli arayışa girenlerden misiniz? Çocuğunuz çok fazla şekerli aperitif ve şekerleme yemeye alışkın ise, daha sağlıklı alternatifler sunmaya başladığınızda birçok olumsuzlukla karşılaşmanız muhtemel. Ancak, biraz azimle ve bazı akıllı ipuçlar ile, onları daha sağlıklı, daha az şekerli bir diyetle tanıştırmak tamamen mümkün.

Bu yazımızda, çocuğunuzun şeker alımını azaltmanıza yardımcı olacak bazı harika ipuçları bulacaksınız.

Çocukları Şekerden Uzak Tutmak İçin Doğal Tatlandırıcılar Kullanın

Çocuklarınızın yemeklerine tatlılık katmak istediğinizde, yulaf ezmesi veya mısır gevreği üzerine biraz şeker serpmek kolaydır. Ancak, çocuk gevreği zaten şaşırtıcı miktarda şekerle dolu. Böylece, ek şeker ekleyerek zararlı bir hareket yapmış olacaksınız. Bunun yerine, doğal tatlandırıcılardan yararlanabilirsiniz.

Tarçın veya biraz doğal yüksek kaliteli bal tamda aradığınız tatlandırıcılar arasında. Bunların kullanımı günlük şeker alımını azaltmanızda yardımcı olacaktır.

Meyve Suyu Kutularından Uzak Durun

Bebekler ve yürümeye başlayan çocuklar için korkulması gereken bir diğer faktör ise meyve suları. Önceden satın alınmış meyve suyu kutuları gerçekten kullanışlı olabilir, ancak aynı zamanda şeker dolu. Meyve suyunda ne kadar şeker bulunabileceği şaşırtıcıdır, hatta  meyve suyundan yapılmış olarak adlandırılan çeşitler tipik olarak bir miktar şeker içerir. Yani, meyve suyu kutularına yatırım yapmak yerine, yerine taze meyve suyuna geçmeyi düşünün.

Aromalı Yoğurtlardan Uzak Durun

Aromalı Yoğurtlardan Uzak Durun

Çocukların çoğu diyetinde bulunan diğer bir yaygın yiyecek, önceden tatlandırılmış yoğurttur. Bunlar, özellikle de çocuklara yönelik olanlar şekerle dolu. Ne kadar küçük olduklarını düşünmüyorsunuz, ancak tatlı lezzetine ulaşmak için çocuğunuzun sevgisine göre, üreticiler her küçük tencereye şaşırtıcı miktarda şeker katıyor. Normal yoğurt alıp kendi doğal tatlandırıcılarınızı eklemek, emin olun daha mantıklı olacaktır.

Çocukları Şekerden Uzak Tutmak İçin Dışarıdan Yemeyin, Kendiniz Yapın

Çoğu iş kadınları için zor bir konu olsa da, çocuğunuzun yemeklerine ne kadar şeker gittiğini kontrol etmenin tek yolu, bunları kendinizin yapmasıdır. Çocuğunuzun atıştırmalıklarını daha sağlıklı alternatiflere geçirmeniz günlük şeker alımını azaltmanın başka bir yoludur. Marketlerde çocuklarda pazarlanan paketlenmiş aperitiflerin çoğunun şeker açısından zengin olduğunu unutmayın.

Sonuç olarak, bunlar, yürümeye başlayan çocuğunuzun şeker alımını azaltmanın en iyi yöntemlerinden bir kaçıdır. Ketçap gibi çeşnilerde bulunan şeker miktarı bile şaşırtıcı derecede yüksektir. Popüler gıdalarda ne kadar şeker eklendiğinin farkında olmak, daha sağlıklı değişiklikler yapmaya başlamanıza yardımcı olacaktır.

Çocuk
Comments (0)
Add Comment