Limon kabuğu ile topuk çatlakları ve nasır için doğal çözüm!

Topuk çatlakları ve nasır için limon ile doğal çözüm! – Birçoğumuz sandalet giymek, ayakları plajda, hatta park gibi halka açık yerlerde bile çıkarmak konusunda oldukça temkinliyiz. Soğuk kış aylarında ayaklarımızı saklamaya alışırız ve bu sebeple onlara düzgün bakmak için özen göstermeyiz.  Geçen zaman diliminde bakımsız ayaklara sahip oluruz.

Kuru Çatlamış Topuklar ve Nasırlarınız Var Mı? Limon Çözümdür!

Limon, süper gıda olarak adlandırılır. Çünkü limon, C vitamini, A, B1, B6, magnezyum, bioflavonoitler, pektin, folik asit, fosfor, kalsiyum ve potasyum içerir. Limon, pek çok hastalığın önlenmesi, grip, soğuk algınlığı, larenjit, bakteriyel enfeksiyonlar, yüksek tansiyon, sindirim ve cilt sorunları gibi sağlık sorunları ile mücadele için harika bir doğal çözümdür.

Bazı yeni çalışmalar limonun kansere karşı bile etkili olabileceğini göstermiştir. Ne yazık ki, birçok insan limondaki faydalı besin maddelerinin neredeyse yarısının kabuğunda bulunduğundan habersizdir. Acımsı tadı nedeniyle birçok meyvenin kabuğunu atıyoruz ve sadece bu meyvelerin suyunu kullanıyoruz. Bu meyvelerin kabuğunu attığınızda, genel sağlığınızı iyileştirebilecek ve eklem ağrılarıyla mücadele edebilecek çok sayıda besini de atmış oluyorsunuz.

 

Topuk Çatlakları ve Nasır Neden Olur?

Birçok kadının ortak sıkıntısı olan topuk çatlakları ve nasır, ciltte tekrarlanan sürtünme, baskı veya tahriş nedeniyle oluşur. Bu etkenler sonucunda ciltte kalınlaşma ve sertleşme meydana gelir. Nasır özellikle ayakların alt kısımlarında ve ayak başparmağının alt tarafında ortaya çıkar.

Ayrıca eller üzerinde, parmaklarda veya vücut üzerinde tekrarlanan sürtünmenin olduğu herhangi bir yerde de nasır gelişebilir. Topuklu ayakkabı giymek nasırın oluşumuna neden olan en büyük etkenlerdendir. Bu sorun genellikle ciddi olmamakla birlikte, tedavi edilmezse cilt ülseri veya enfeksiyon gibi diğer sorunlara da yol açabilir. Nasır ayrıca kötü bir görüntüye, ağrıya ve şişmeye de neden olabilir.

Limon Kabuğu Topuk Çatlakları ve Nasır İçin Nasıl Kullanılır?

Limon Kabuğu Topuk Çatlakları ve Nasır İçin Nasıl Kullanılır?

Topuklarınıza limon kabuğu sürmek, cildinizin kalın ve ölü katmanlarından kurtulma sürecini hızlandırarak altındaki daha yumuşak cildin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Limonun asidik doğası, cilt hücrelerinin arasındaki bağları zayıflatır ve yeni hücrelerin hızlı bir şekilde ortaya çıkmasına ve ölü hücrelerin yerine geçmesine izin verir.

Limon kabuğu ayrıca, ayaklarınızda oluşan ağrıları hafifletmeye de yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, çok fazla limon kullanmak, cildinize gerçekten zarar verebilir. Cildinize fazla limon kabuğu uygulamanız halinde, özellikle güneşten gelen hasara karşı cildiniz daha duyarlı hale gelebilir.

Topuk çatlakları ve nasırdan kurtulmak için limon kabuğunu kullanmanın son derece basit bir yolu vardır. Yatmadan önce taze bir limonu ikiye bölün, salatalarınızda kullanmak üzere suyunu bir kaba sıkın. Her ayağın topuğunu limonun yarısının içerisine koyun, daha sonra ayaklarınıza eski çorapları giyerek uyumak için yatağınıza gidin.

Bu uygulama sonrasında topuklarınız sabahları daha yumuşak ve pürüzsüz olacaktır. En iyi sonuçlar için limon kabuğu uygulamasını 2-3 günde bir tekrarlayın. Aynı limon kabuğunu kurumaya başlamadan önce birkaç kez daha kullanabilirsiniz.

Topuk Çatlakları ve Nasır Nasıl Önlenir? Birkaç İpucu;

Topuk Çatlakları ve Nasır Nasıl Önlenir? Birkaç İpucu;

  • Ayakkabılarınızın ayaklarınıza düzgün oturduğundan ve yürürken rahatsız edici bir baskı noktası bulunmadığından emin olun.
  • Ayaklarınızda nasıl varsa yüksek topuklu ayakkabılardan uzak durun.
  • Ayakkabı giyeceğiniz zamanlarda tercihen pamuklu çorap giyin.
  • Ayaklarınızı temiz ve kuru tutun. Ayaklarınız terleme eğilimindeyse, ayak pudrası kullanmayı deneyin.
  • Duş veya banyo sırasında her gün ayaklarınızı iyice temizleyin.
CiltCilt SorunlarıLimon
Comments (0)
Add Comment