Beyaz çikolatalı ve dutlu pasta tarifi

Beyaz çikolatanın lezzetli aromasıyla buluşan beyaz çikolatalı ve dutlu pasta tarifi büyük ya da küçük herkesin severek yiyebileceği bir tatlıdır.

Beyaz çikolatalı ve dutlu pasta tarifi

Malzemeler;

  • 80 gr tereyağı
  • 185 gr sade bisküvi
  • 2 yemek kaşığı su
  • 3 çay kaşığı jöle
  • 500 gr labne peyniri
  • 300 ml krema
  • 2 su bardağı süt
  • 300 ml krema
  • 150 gr beyaz çikolata

Üzeri İçin;

  • 250 gr siyah dut
Beyaz çikolatalı – dutlu pasta yapılışı

Beyaz çikolatalı ve dutlu pasta yapılışı

Öncelikle bisküvileri robottan çekerek ya da elinizle küçük parçalar halinde ufalayın. Ardından tereyağını tavanın içerisine koyun ve kısık ateşte ısıtarak erimesini sağlayın. Yalnız bu aşamada tereyağını çok fazla ısıtarak yakmamaya özen gösterin. Daha sonra erimiş tereyağını önceden ufaladığınız bisküvilerin bulunduğu kaba dökün ve iki malzemeyi güzelce karıştırın.

Kelepçeli kek kalıbının dibine tereyağlı bisküvi karışımını koyarak tabana eşit miktarda yayın. Bu işlemi yaparken tereyağlı bisküvi karışımına hafif baskı yaparak taban güzel bir şekilde oturmasını sağlayın. Üzerini alüminyum folyo ya da streç filmle sararak buzdolabında 20-25 dakika kadar dinlendirin. Ayrı bir köşede cezveye jöle ve su koyarak kısık ateşte jöleyi eritin. Jöle erimeye başladıktan sonra ocaktan alarak soğuması için yaklaşık 5 dakika boyunca bekletin. Süt ve labne peynirini uygun bir kaba alarak mikserle güzelce çırpın.

Daha sonra beyaz çikolatayı cam bir kaba alarak benmari usulünde eritin. Erittiğiniz beyaz çikolatayı, jöleyi ve kremayı sütlü labne karışımının bulunduğu kaba ilave ederek tüm malzemeyi özdeşleşinceye kadar karıştırın. Buzdolabından bisküvili taban yaptığınız tepsiyi çıkarın. Hazırladığınız beyaz çikolatalı karışımdan bisküvili tabanın her bölgesine eşit miktarda olacak şekilde dökün. Kremalı karışımın üzerini spatula yardımıyla düzelttikten sonra streç filmle sarın. Pastayı bu halde buzdolabına koyun ve 1 gece boyunca dinlenmek üzere bırakın. Ertesi gün buzdolabında pastayı çıkarın ve güzelce yıkadığınız dutlarla üzerini süsleyerek servis yapın.

Not: Dilerseniz pastanızın üzerini file fındık ya da damla çikolatalarla süsleyerek daha farklı bir sunum elde edebilirsiniz.

PastaPasta Tarifleri
Comments (0)
Add Comment